Prima pagină > Politice > CCR si noaptea mintii – prolog

CCR si noaptea mintii – prolog

Am dat peste un comentariu ieri pe facebook de la un om care se bucura de toata stima mea, comentariu care m-a facut sa realizez multe. Tipul este un fost coleg de liceu cu mine, cu doi ani mai mare, baschetbalist ca si mine, fanul aceleiasi echipe din NBA la vremea aceea ca si mine. Astazi este stabilit in Marea Britanie si este un foarte bun fotograf profesionist. Omul a plasat un comentariu la o coperta a ultimului numar din Kamikaze. Comentariul sau suna asa: „din pacate nu mai ai dreptul nici sa fi apolitic : ) pacat! Dar rezultatul e bun, ne batem intre noi! Spalarea pe creier perfecta, macar asta au facut-o bine. In caz ca nu ati inteles. Nu imi place nici un partid si consider ca toti sunt niste criminali. Sunt curios cu cine o sa ma bage acum lumea in oala, pentru ca trebuie sa fii intr-o oala, nu ai dreptul sa nu fii!”

Citind aceste rinduri, s-a facut lumina in final si pentru mine. Asa cum sunt eu PNL-ist, asa cum am destui in lista de facebook care sunt basisti, asa si omul asta si poate si altii ca el, este apolitic. Pur si simplu nu-i pasa, si asta e optiunea lui. In Australia ar fi membru cu drepturi depline in „Don’t give a fuck party”. Ei bine, fostul meu coleg de liceu, nu are astazi dreptul asta. Astazi, in Romania de astazi, este neconstitutional sa fii apolitic!!!! Cine spune asta? Uite, nenea asta o spune:

20120719-004254.jpg

Augustin Zegrean, fost deputat PD, numit presedinte al Curtii Constitutionale din partea Administratiei Prezidentiale, adica de Traian Basescu. Nenea asta, ca sa-si slujeasca mai bine stapinul, a decis ca este neconstitutional sa fii apolitic! De ce spun asta? Pentru ca, pe 29 Iulie 2012, daca vii si votezi, fie ca spui DA sau NU, iti exprimi o optiune politica, si daca nu vii sa votezi, ii dai ajutor taberei lui Basescu, tabara care are de cistigat din absenteism sau prin voturi anulate, deci actionezi in folosul unei tabere politice. Asta inseamna, dragii mosului, referendum cu cvorum. Asta este si motivul pentru care Comisia de la Venetia se pronunta impotriva cvorumului. Dar e ok, nu? CCR, cel putin in viziunea mamei Europa, e garantul statului de drept. Ce conteaza ca CCR ingradeste dreptul la opinie al cetatenilor romani? Ce conteaza ca prin reglementarea adoptata, CCR ne trimite inapoi la constitutia din 1923 in care votul era obligatoriu? Ce conteaza ca aceeasi lege pe care s-a pronuntat CCR in 2007 luind o decizie fix invers, e drept CCR avea alta componenta atunci, dar nu putem noi acuza CCR de partizanat politic, (Nu-i asa???) a reusit sa stringa, astazi, doua pozitii diametral opuse in 5 ani fata de o constitutie care nu s-a schimbat? Ce s-a schimbat oare in astia cinci ani? Doar componenta CCR…

In 1999 Kevin Smith a facut un film, Dogma ii zice. In filmul asta, Ben Affleck si Matt Damon joaca rolurile a doi ingeri alungati din rai prin porunca lui Dumnezeu. George Carlin joaca rolul unui cardinal care, incercind sa reformeze biserica, ajunge sa comita o greseala oferind, pentru o zi, indulgenta completa pentru toti cei care vor trece prin usile unei biserici. Pentru ca Iisus, i-a spus lui Petru ca poruncile Bisericii vor primi in rai aceeasi greutate cu poruncile lui Dumnezeu s-a creat situatia prin care cei doi ingeri izgoniti, trecind prin aceasta poarta si murind fara de pacat, ar ajunge in rai, negindu-i lui Dumnezeu calitatea de atotputernic, fapt ce s-ar rasfringe negind toata existenta.

Dincolo de faptul ca e o comedie de o rara calitate si e un film care ramine amuzant si actual la 13 ani de la lansare, ilustreaza perfect ceea ce a reusit Zegrean sa faca din CCR. Practic, aceasta prima si singura incoerenta a CCR neaga nu numai institutia in sine dar si orice notiune de drept constitutional. Ceea ce se intimpla este de noaptea mintii, si mai rau, este ca va urma pentru ca abuzurile din pronuntarile CCR nu se opresc aici!

Categorii:Politice Etichete:, ,
  1. traian gogu
    iulie 20, 2012 la 10:02 am

    tot ce pot spune, este frustrant si imioral, pe langa faptul ca este ilegal, totul este TICALOS gandit de Basescu si aceasta „curte” de slugi !

  1. noiembrie 29, 2012 la 1:38 am
  2. martie 24, 2015 la 3:23 pm

Lasă un comentariu