Prima pagină > Politice > Jocul de culise

Jocul de culise

Gata! M-au convins. Eram sceptic pina aseara. Eram dispus sa cred ca exista, pe bune, doua curente unite impotriva lui Basescu. Unii care i-ar vrea pe cei din USL cit mai repede la putere pentru a repara dezastrul portocaliu, iar din tabara lor fac si eu parte, si altii care s-au saturat de toti politicienii si acum se ocupa cu “Jos Basescu” dar n-ar prea vedea un viitor cu opozitia de azi. Eram dispus sa cred, de altfel am afirmat-o si mai devreme pe blog, ca aia de s-au incontrat cu jandarmii prin Bucuresti duminica noapte erau pur si simplu o ramura mai violenta a protestului natural si nu aveau nici un interes politic, cu atit mai mult nu unul din partea puterii (UNPR e si el la guvernare parca). Degeaba tunau moderatorii de la Antena 3 ca seful de galerie al dinamovistilor e cu acte in regula la UNPR, degeaba zicea si Gigi ca au fost ultrasii lui Zisu un alt UNPR-ist. Ei bine, de astazi sunt sigur ca exista un “spin” puternic pe manifestatiile din strada combinat cu actiuni diversioniste executate in singurul scop de a alimenta un curent propagandistic.

De ce m-au convins? Pentru ca s-au pus de acord prea pe fata. Muuuuuuuuult prea pe fata. Pentru ca sunt maxim 5, de obicei doar 2-3 afise cu PDL = USL, dar au grija sa fie primii in fata camerelor de luat vederi atunci cind se ia vreun interviu. Doua-trei din 50-60 de pancarte, dar organizati nevoie mare sa isi scoata mesajul pe camera.

Pentru ca presa portocalie pedaleaza puternic pe ideea ca cei din piata nu sunt afiliati politic, ca protestul lor e importriva tuturor si ca oamenii ce manifesteaza dau reject, de fapt, tuturor politicienilor. E drept ca aparitiile consecutive ale lui Ludovic Orban, au reusit sa legitimeze un pic aceasta idee, dar faptul ca EVZ, RL si, timid, pina si Libertatea, au pe prima pagina afise cu PDL = USD, in locul EVIDENTELOR afise mult mai graitoare cu “Jos Basescu”, mie imi da de gindit.

Ca un facut, astazi, unde altundeva decit pe Kiss FM (da, mai merg si cu taxiul), postul acela atit de echidistant si preocupat sa ironizeze opozitia, a fost difuzata o declaratie a inepuizabilului Cotoi care ne explica pe un ton cit se poate de pretentios cum el, dimpreuna cu tot PD-ul, au inteles mesajul de protest al populatiei care se adreseaza impotriva clasei politice.

Poate nimic din astea nu era de ajuns singular, si poate nici impreuna, daca nu vedeam aseara scenele de la Universitate de dinaintea dezagregarii mitingului. Fix acei cretini (stiu ca e iubit termenul asta) cu pancarta PDL=USL erau in fruntea “huliganilor” topaind la centimetri distanta de jandarmi. Si cu toate cele 3 sarje ale jandarmeriei de aseara, nu au reusit sa fie ridicati. Din contra s-au postat de fiecare data in fata jandarmilor, topain cu bannerul la vedere pentru maximum de vizibilitate. Intr-un final i-au ridicat, dar fix cind reporterita Antenei 3 vroia sa ii urmeze la duba, jandarmii au jucat leapsa cu ea si, implicit, cu dreptul nostru la informare.

Felicitari, dragii mei, m-ati convins! Sunteti in plin proces de manipulare si de diversiune. Incercati sa dezbinati manifestantii si sa pedalati puternic o alta tema decit cea de baza din piata.

Categorii:Politice Etichete:, , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu