Prima pagină > Politice > Reconcilerea națională…

Reconcilerea națională…

‘Mi-au căzut ochii zilele astea pe mai multe articole care tot îndeamnă la reconciliere cu și la înțelegere față de votanții PSD-iști, articole ce ne roagă să înțelegem că votanții PSD sunt de fapt părinții și bunicii noștri și nu sunt săracii destul de informați sau destul de conștienți de ceea ce fac ei și cum își influențează ei viitorul negativ, votîndu’l pe Ponta…

Și totuși, din toate diatribele astea îmi apare cât se poate clar faptul că autorii lor, nici în cel de-al 37-lea ceas nu sunt în stare să priceapă ceea ce li-se întîmplă. Ei nu înțeleg că orice ar spune ei despre înțelegere și despre filozofie de viață și oricât de sinceră ar fi preocuparea lor, toate cuvintele lor vor cădea pe urechi surde pentru că ei nu mai au, și asta încă demult, nici un fir de credibilitate în ochii celor cărora se adresează.

Se plîng unii și alții de dezbinare, se bate apa în piuă că Ponta a adus România înapoi la harta din 1913 și că societatea este mai dezbinată decât oricând, dar nici unul dintre cei care acum se strofoacă de grija unității naționale și de dorul încetării urii nu sunt dispuși să privească în interiorul lor și să accepte cât rău au făcut Băsescu&co. României din 2004 și pînă acum, să realizeze măcar o secundă cât de profund s’au înșelat și să admită față de ceilalți că poate nu au fost nici ei infailibili.

Degeaba…

Niciodată vre’unul dintre cei 400.000 de amețiți care au votat cu Macovei nu vor accepta că Ponta va ajunge să controleze justiția pentru că Macovei ‘i-ar fi pus-o pe tavă președintelui (Băsescu, la vremea aceea). Niciodată vre’unul din ei nu va accepta că baba delira la Bruxelles cu 1.5 milioane de voturi fraudate, dînd dovadă cam de tot atîta capacitate de logică și raționament cam ca atunci când a votat pentru ACTA. Degeaba ne căcăm pe noi, domnilor Tolontan și Guran, cu reconcilierea, cu recunoașterea faptului că totuși nu țăranii și ne-educații ‘i-au dat lui Ponta 40%, dacă noi vedem în Monica Macovei pe cel mai curat politician din România și nu vedem în istoricul ei de ministru cum a încercat în repetate rânduri să ne transforme în stat polițienesc, sau cum acțiunile sale ca ministru au reprezentat unul din principalele motive pentru care avem MCV pe justiție. Dacă noi “o susținem pe Monica” și ne uităm în gura ei și credem tot ce spune, uitînd că ea nu e nici mai mult nici mai puțin decât politicianul care, europarlamentar fiind, a adus cele mai mari deservicii de imagine țării ăsteia (ceea ce e destul de greu de realizat în condițiile în care a concurat cu a-gramatica EBei, și cu scandalurile de corupție ale lui Severin) atunci să nu ne mire când publicul către care vrem acum să îndreptăm îndemnurile și articolele și rugămințile ne va scuipa în față.

Dacă continuăm să numim “lovitură de stat” ceea ce s’a întîmplat în 2012 refuzînd să urmărim firul logic unde o ordonanță de urgență are aceleași puteri legislative ca o lege simplă și, pentru ca amîndouă să’și producă efectele, ele trebuiesc adoptate de parlament iar atribuțiile CCR “amputate” de ordonanța care ne-a bruscat conștiința și ficații fuseseră acordate de o lege a PD-ului trecută cu doar doi ani mai înainte (când aveau ei majoritate în parlament) deci printr’un proces legislativ echivalent, atunci ființăm în aceeași lume paralelă și nu vom ajunge niciodată la nici un rezultat. În 2012 au votat 8,4 milioane de oameni. Nici unul dintre ei nu a considerat evenimentele drept o “lovitură de stat”. Dintre acești 8,4 milioane o foarte mare parte a votat și în turul I, la ultimele alegeri, când numărul total de votanți a fost 9,5 milioane. Pe ce planetă paralelă credeți că veți obține vre’un centimetru de tracțiune cu ideile voastre atîta vreme cât încă susțineți lucruri ce multora le par aberante?

Vreți să discutați despre reconciliere? Vreți să vă faceți înțeleși de către “pontaci”? Mai bine luați o doză din învățăturile “colonelului” Turcescu și priviți în sufletul vostru mai întâi. Eliberați-vă voi mai înainte. Curățați-vă. Și abia apoi, puteți să pretindeți să vă așezați la masă cu ceilalți.

Reclame
Categorii:Politice Etichete:,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: