Prima pagină > Diverse > Back to business as usual

Back to business as usual

Noroc fantastic pe mine anul asta – imi expira cartea de identitate. Si, tinind cont ca m-am mutat la casa mea de vreo citiva ani, ma paste si o schimbare de domiciliu. Partial de asta am aminat pina dupa referendum schimbarea buletinului, pentru a mai merge odata cu ai mei la vot si pentru a nu avea surpriza de a nu ma regasi pe atit de celebrele liste electorale permanente.

Gata, insa, saptamina asta s-a terminat cu aminarea. Saptamina viitoare am treaba la Hamburg si, pe 31 August, la ora 00:20 atunci cind trebuie sa intru in tara, CI-ul va fi expirat. Asa ca, m-am inarmat cu cit mai multa buna dispozitie si am pornit la colindat. Aveam nevoie de un timbru fiscal si de niste copii dupa actul casei si certificatul de nastere. Daca la posta a mers struna, iar pentru Xerox, mai mult am injurat RATB-ul care asigura un serviciu de-a dreptul execrabil in Drumul Taberei, norocul si buna dispozitie s-au terminat in fata autoritatilor de la evidenta populatiei, pentru ca doamna de la ghiseu m-a informat cu zimbetul pe buze ca procesul de eliberar dureaza o saptamina. In cuvintele ei: „luni depuneti, luni ridicati”. Faptul nu ma avantajeaza pentru ca duminica trebuie sa-mi iau zborul. Dar ceea ce ma deranjeaza cel mai tare, este ca nu mai mult de o luna in urma, aceeasi Evidenta a Populatiei reusea performanta de a elibera aceleasi carti de identitate in numai citeva ore.

In perioada pre-referendum, au modificat programul de primire si de eliberare a actelor, dar procesul in sine, fizic, nu a avut cum fi modificat. Nu s-au apucat politistii sa cumpere masini de sertizare in plus ca sa faca fata cererii din zilele alea. De altfel, si procesul, in sine, nu are ce sa dureze sapte zile. E vorba doar de tiparirea unei bucati de plastic care n-are mai mult de 20 de cm patrati.

Iar, cei care incearca sa justifice cele sapte zile prin prisma back-logului de cereri pe care le au de dus pina la capat se inseala pentru ca niciodata nu au fost mai solicitati cei de la Evidenta Populatiei decit in zilele de dinainte de referendum si s-au descurcat si fara sa-si creeze backlog. Asta e, din pacate, o metoda romaneasca patentata sub numele „de ce s-a urcat scroafa in copac”. In loc sa pastreze statul roman o procedura care functioneaza si care este in interesul cetateanului, revine la faimosii „timpi de asteptare” cu care ne-am obisnuit inca de pe vremea cind birocratia venea la pachet cu o secera si cu un ciocan.

Reclame
Categorii:Diverse Etichete:,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: