Prima pagină > Politice > Cum a facut Basescu Antena 3 mare…

Cum a facut Basescu Antena 3 mare…

Basescu, in plin delir alcoolic, in noaptea de dupa referendum a iesit in conferinta de presa si a cerut public romanilor sa „boicoteze” emisiunile Antenei 3 pret de o saptamina. Nu e prima oara cind Basescu se razboieste cu Antena 3, si culmea este ca, pe masura ce atacurile lui Basescu se intetesc, parca tot mai bine ii merge postului, tot mai multi telespectatori prinde ceea ce inseamna mai multi bani din publicitate.

20120731-002809.jpg

Zilele astea premergatoare referendumului, Antena 3, un post de nisa cu 7-8 emisiuni pe zi, absolut toate de stiri sau de comentariu politic, a batut aproape zi de zi, liderul traditional de piata, PROTV, in ziua de 29 laudindu-se cu un numar de telespectatori unici de 6,8 milioane si un virf de market share de 34%! Sunt niste numere de neatins in oricare alta tara si in oricare alta situatie de un post cu un asemenea profil.

E o explicatie foarte, foarte simpla pentru acest lucru si are de-a face cu mania tovarasului Basescu pentru unanimitate. Asa a invatat el la scoala de cadre ca toate deciziile se iau in unanimitate si ca liderii nu au voie sa fie criticati. Asa ca, a facut, a-nvirtit, a misculat, si a transformat Realitatea TV intr-un post basist. Nu i-a fost extrem de greu, erau destui basisti pe acolo si inainte de a „intoarce armele. Dar odata ce le-au intors, spectatorii i-au cam parasit cu timpul. Daca inainte de 2009 cam 67% din antibasisti preferau Antena 3 si 33% Realitatea, odata ce postul a disparut din peisajul mesajelor impotriva lui Basescu, a avut loc o recanalizare a preferintelor telespectatorilor. Daca cei impotriva basismului, au ramas cu un singur loc din care isi mai pot lua stiri (la fel este si in presa scrisa), e cit se poate de normal sa se indrepte intr-acolo.

Ironic este ca Basescu este pornit la nivel declarativ impotriva lui Vociulescu (mogulul rau), dar prin strategia sa are grija sa ii umple buzunarele lui Voiculescu de bani veniti din advertising, veniti din market share. Si, da, ar fi extrem de usor sa reduca popularitatea Antenei 3. Ar fi de ajuns ca una-doua din multele televiziuni de stiri inventate in ultima vreme sau existente mai demult, macar sa mimeze credibil impartialitatea. In loc de asta, dobitocul, mai dihai ii intarita.

Reclame
Categorii:Politice Etichete:,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: