Prima pagină > Diverse, Politice > O poveste cu final surprinzator

O poveste cu final surprinzator

In emisiunea lui Gidea de luni seara, aproape de final, intervine Cornel Nistorescu prin telefon sa ne spuna ca, in aceeasi zi, de dimineata, indivizi au aparut la citeva chioscuri de ziare si au cumparat tot tirajul Jurnalului National, impreuna cu care a aparut cartea lui Marius Oprea. Si a nominalizat Nistorescu niste zone prin sectorul unu, pe linga piata Domenii, etc.

Reactia initiala a fost una de dezgust. Miscarea asta mi s-a parut implauzibila. Un gunoi de manipulare care mi-a lasat un gust amar fata de Antena 3. Nu e prima data cind prezinta informatii cu caracter greu de verificat sau greu de crezut.

20120725-095804.jpg

Si totusi, trecind pe la mama ieri (marti), am avut parte de o surpriza. Pe masa, statea cartea lui Marius Oprea. Numai ca a venit cu o poveste interesanta. Mama are un chiosc de presa (chestia asta se intimpla in sectorul sase) la care se duce de obicei. Se cunoaste cu vinzatoarea, si aceasta ii pastreaza ziarele pentru orice ora la care ajunge mama. Ei bine, tinind cont ca luni, n-a mai gasit cartea la chiosc, povestea fiind ca „au fost aduse doar vreo 20 si s-au epuizat de dimineata”, mama a insitat la vinzatoare, ca joi, atunci cind va fi reeditata cartea, sa ii pastreze si ei una. Vazind ca vinzatoarea e reticenta, mama a insistat puternic sa-i fie retinuta cartea joi, facind-o pe vinzatoare la un moment dat sa exclame: „doamna, parca sunteti un copil mic care vrea jucaria”.

Si totusi, strategia mamei a functionat, pentru ca, in final, vinzatoarea spune: „doamna, nu mai asteptati pina joi, v-o dau de azi” (azi asta, intimplindu-se marti) si scoate un exemplar de undeva de sub tejghea pe care i-l da mamei mele pe sub ziare.

O carte anti-regim data pe sub mina, dupa ce „s-a epuizat tirajul”. Povesti despre indivizi „bine intentionati” care s-au asigurat de indisponibilitatea cartii. Si totusi, e Romania anului 2012, nu a anului 1975…

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: