Prima pagină > Politice > Pam, pam, pam! Luati de la Basescu!

Pam, pam, pam! Luati de la Basescu!

A T E N T I E: articolul urmator contine vulgaritati

20120627-213757.jpg

Astazi probabil ca Romania isi traieste ultimele clipe ale unui regim odios. Chestia aia de se cheama Curte Constitutionala, si-a adjudecat lejer titlul conferit de Varujan Vosganian de „a treia camera a parlamentului„. O camera in care regimul Basescu are inca majoritate. Azi, ieri sau pe 27, in functie de cind cititi, judecatorii CCR, la foc automat, au scos pe banda rulanta decizii favorabile portocaliilor si sefului lor.

Au constatat un conflict intre Guvern si Presedintie desi Guvernul incearca sa execute un mandat dat de parlament, pronuntindu-se, in conflictul inventat de ei, in favoarea lui Basescu.

Au dat de pamint cu o lege probabil facuta pentru un smen si contestata pentru un alt smen vizavi de patrimoniul universitatilor private care se desfiinteaza (intre noi fie vorba, motivarea curtii este penibila, sustinind ca legea incalca dreptul la proprietate al persoanei juridice care se desfiinteaza!!!!, e ca si cum ai spune ca testamentul e anti-constitutional pentru ca incalca dreptul la proprietate al mortului).

Si, cireasa de pe tort, au declarat neconstitutionala in integralul sau legea electorala. Motivarea nu a aparut inca dar daca cumva a fost respinsa pe faptul ca legea incalca principiul de reprezentativitate sau de egalitate al votului, motivarea contestarii, de fapt, atunci s-au facut de un rahat inimaginabil, pentru ca ABSOLUT TOATE alegerile tinute in tara asta dupa 1989 sau, hai, dupa intrarea in vigoare a consitutiei in 2003, nu au respectat acest principiu, din cauza pragului electoral.

Nu reusesc sa gasesc date pentru 2008, dar in 2004 cel putin 4,08% din cetatenii care au votat nu s-au vazut reprezentati in parlament. In 2008, 3,6% din cei nereprezentati au venit doar de la PRM. E absurd sa spui ca te agati de un principiu, de fapt agatindu-te de un cuantum. N-a deranjat pe nimeni ca erau nereprezentati votantii PRM-ului sau ai PNG-ului sau ai PNTCD-ului, dar vai, ajung sa fie nereprezentati votantii PD-ului!!!!!!!!! Atunci, e clar, se incalca drepturile constitutionale.

Hai sictir, magarilor! Principiul ori se aplica, ori nu se aplica. Daca ne cacam pe noi cu grade de variatie e ca si cum spui ca viol e doar daca intra toata pula, nu doar virful.

Problema adevarata este politizarea verdictelor Curtii Constitutionale. Scorurile de 5-4, 5-4, 5-4 cu care au fost luate aceste decizii arata ca nici unul dintre judecatori nu si-a parasit tabara politica ce i-a promovat acolo indiferent de particularitatile legale ale faptelor. Ordinul a fost simplu, de la Basescu: „azi cistig eu”. Si s-a executat. Partea si mai josnica, este ca deciziile curtii constitutionale sunt definitive si inatacabile. In acest fel, procesul democratic s-a rupt. Minoritatea la ambele camere are controlul asupra curtii constitutionale si, impreuna cu presedintele Basescu, se folosesc de ea pentru a tine tara in impas ascunzindu-se in spatele inatacabilitatii deciziilor acestui instrument.

Cerd ca e momentul sa ne gindim serios ca urmatorul parlament sa se constituie in Adunare Constituanta, si sa rescrie o Constitutie simpla (monarhica as zice eu, dar stiu ca astea sunt doar vise frumoase), neinterpretabila in cinzeci de feluri. De asemenea, curtea constitutionala, daca va mai exista, trebuie scoasa de sub controlul politicului cumva.

Reclame
Categorii:Politice
 1. iunie 28, 2012 la 12:17 am

  Am o obiecţie, jigniţi măgarii. 🙂

 2. Crina
  iunie 28, 2012 la 4:42 pm

  Vorbim de acea Curte Constitutionala care i-a refuzat lui Basescu comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare ?

  Sau vorbim de CC care i-a refuzat lui Basescu diminuarea pensiilor cu 25% ?

  • iunie 28, 2012 la 4:48 pm

   Mai, postacilor, voi chiar nu vreti sa intelegeti ca va vad adresa de mail??????
   Sunt onorat ca am intrat in vizorul postacilor Pd-isti, dar chiar asa de timpit ma credeti?
   Dar daca tot ai venit la mine pe blog, sunt si eu curios, va plateste la ora, la numarul de comenturi, la numarul de bloguri atinse? Cum se face retributia?

 3. Crina
  iunie 28, 2012 la 5:38 pm

  Inainte era 20EUR/comment si 500EUR/blog atins, dar acum ni le-au redus cu 25% javrele ordinare !

  • iunie 28, 2012 la 5:40 pm

   Ma indoiesc ca vi le-au redus ca nu sunteti bugetari. Oti lua bani de la buget, dar nu figurati in schema.
   In alta ordine de idei, Crina, despre mail nu zici nimic? Nici macar coincidenta?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: