Prima pagină > Politice > „Catindatul” Nicusor Dan pe puncte: azi restul (ca n-am avut timp)

„Catindatul” Nicusor Dan pe puncte: azi restul (ca n-am avut timp)

Articolul de azi o sa fie cam dezlinat. Planuiam sa scriu mai multe chestii despre Nicusor Dan, dar motive independente de hobby-urile mele, m-au tinut departe de subiectele pe care vroiam sa le tratez.

Inainte de a incepe, insa, simt nevoia sa ma justific. Mie, personal, mi se rupe de Nicusor Dan. Nu ma intereseaza calitatile lui, nu ma intereseaza defectele lui. Nu va cistiga functia de primar, nu-mi va influenta viata. Nici nu l-as fi bagat in seama, daca nu as fi observat fenomenul Nicusor Dan raspindindu-se in reteaua mea de cunostinte. Din pacate, insa, s-a raspindit, iar acest lucru m-a facut sa-mi dau seama ca foarte multi oameni de la care aveam alte asteptari, nu si-au facut vaccinul de realitate, nu au fost inoculati impotriva manipularilor ieftine (desi campania lui Nicusor numai ieftina n-a fost). Si asta ma sperie. Ma sperie pentru ca azi, Nicusor Dan e nimic in ploaie, dar maine, urmatorul candidat croit pentru a manipula ar putea avea succes. Si unul dintre lucrurile care ma irita cel mai tare este ca oamenii astia nu isi asuma nimic.

Daca maine, Nicusor Dan, urmeaza sa devina membru de partid, sau mai stiu eu ce, desi n-o cred nici eu pe asta, votantii lui de azi, o sa aiba o dezamagire si o sa inceapa sa-l caute pe urmatorul Nicusor, exact ca o musca care da cu capul in geam de zece ori, dar mai incearca odata. Basescu s-a ales președinte cu 57000 de voturi diferenta. Pentru Nicusor au semnat 53000. Da, fiecare vot conteaza, si, la dracu’! conteaza sa ti-l asumi! Nu sa-l dai asa de-a-n brinza…

Campania media:

Nicusor Dan a fost ca o umbra, inainte de inceperea campaniei. Nu era bagat in seama decit de publicatiile portocalii. Pe 2 Aprilie, evenimentul zilei ii acorda spatiu cu articolul acesta: http://m.evz.ro/news/974649. Insa incepind cu 22 Aprilie, Nicusor Dan explodeaza.
Pe 22 avem parte de Nicusor Dan Experience, un concert la Arenele Romane, tinut de artisti care il sustin zice-se pe candidat. Daca presupunem, prin absurd, ca toti artistii au cintat pro bono, sonorizarea si luminile sigur s-au asigurat contra cost, ca sa nu mai vorbim de inchirierea unei astfel de locatii. Are cineva idee cam cit ar putea costa?

Pe 23, ca la comanda, se declanseaza campania de articole:

 • Sapte Seri presteaza pe 23: http://www.sapteseri.ro/blog/2012/04/nicusor-dan-un-matematician-pentru-problemele-bucurestiului/
 • Revista Kamikaze presteaza si ea tot pe 23: http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/de-ce-votam-cu-urr-si-cu-nicusor-dan/
 • Revista 22 presteaza si ea pe 24: http://www.revista22.ro/articol.php?id=14538
 • Chestia asta se cheama campanie de media executata profesionist. Asa ceva se poate pune in aplicare in doua moduri. Ori prin relatii, si atunci cine e in spatele lui Nicusor Dan are relatii care se intind in birourile editoriale ale publicatiilor de mai sus, fie prin bani, si atunci cine e in spatele lui Nicusor Dan are bani sa cumpere spatiul asta.

  Banere si afise

  A aparut meshul Tiananmen in Piata Obor si repede, repede, l-a legat Val Vilcu de mina lui Felix Tataru. Se pare ca pina la urma nu a fost cazul, afisul fiind revendicat de Papaya advertising. Adica hotii astia: http://www.paginademedia.ro/2009/11/spoturi-in-oglinda-cine-i-mai-ambitios-ursus-sau-mercedes-benz/. Dar, daca tot si-a auzit numele bagat in discutie, Felix Tataru, s-a simtit dator sa ne dea citeva explicatii (http://qmagazine.ro/politica/felix-tataru-pdl-ne-datoreaza-bani-pentru-prima-oara-in-12-ani-nu-ne-am-implicat-in-campanie-il-votez-pe-nicusor-dan/). Deci omul se dezice de campanie, dar cum se face atunci, ca eu, care habar n-aveam cine e Felix Tataru, ma plingeam, pe 10 Aprilie, de look&feelul afiselor din pre-campania lui Nicusor Dan, in comentariile de aici cum ca seamana enorm de mult cu afisele din campania lui Basescu de la suspendarea lui. Iete si un afis de atunci, pentru cine nu mai are la indemina:

  20120608-140508.jpg

  Acelasi fundal, acelasi font, aceeasi incadrare a subiectului. Dar sigur, daca Felix Tataru ne spune ca nu s-a implicat il credem pe cuvint, ca, doar, e om de omenie, nu?

  Suporterii publici

  Andrei Plesu. Catalin Tolontan. Toader Paleologu. Cristian Preda. Mircea Kivu (romania libera). Ion Cristoiu.

  Absolut toti cei de mai sus au pupat sutana portocalie pin-au facut bube la gura. Doi dintre ei, sunt chiar membri PDL! De altfel asta nu constituie nici o surpriza, Nicusor insusi admitind ca s-au purtat discutii in interiorul PD-ului pentru a-l sustine la capitala. Bine, e mai greu de procesat cum a avut el acces la informatia asta, asa neafiliat politic cum e, dar ne grabim.

  Sigur, mai sunt si alti sustinatori de notorietate ca: Liviu Mihaiu, Cristi Puiu, Felix Tataru, Ioan Talpes, Robert Tierdle, Lucian Mindruta, Florin Iaru. Va las sa le cautati pacatele pe google si singuri. In orice caz, este un puternic damf portocaliu venit dinspre sustinatorii cavalerului alb.

  Arena
  Ziceam mai sus ca Nicusor Dan a fost alintat de Evenimentul Zilei (gazeta de perete a PD-ului). Intre timp a mai primit sustinere si spatiu de manevra din partea urmatoarelor publicatii si televiziuni: Revista 22, Kamikaze, Catavencii, Romania Libera, Dilema Veche, B1 TV, Romania TV, Giga TV. Pe scurt, cam peste tot pe unde s-au scurs fonduri portocalii. De asemenea, in online, pe ziare.com si pe hotnews.ro Nicusor Dan este la el acasa, avind cel putin un articol pe zi.

  Programul
  Nu poti sa iei la bani marunti programul lui Nicusor, pentru ca nu ai de unde. Omul nu are nici o notiune de buget in el. Pe scurt o sa faca de toate, si n-o sa coste nimic. Toti candidatii vor sa scape de caini, nimeni nu spune cum (mai putin Rares Manescu, prin consilierul lui, Liviu Jicman, care a pus chestia asta interesanta la el pe blog). Toti dau facturi mai mici la intretinere de parca ar da bani de la ei din casa pentru asta (de anveloparea blocurilor se ocupa primariile de sector, apropo).

  Nicusor vrea transport in comun care sa circule rapid si la timp, pe benzi speciale. Probabil ca a uitat ca au mai fost odata trasate benzi speciale prin Bucuresti (cel putin la mine, in sectorul 6, au fost) si s-a ales praful de ele, pentru ca nu le-a monitorizat politia, iar el, ca primar, probabil ca isi imagineaza ca are vreun cuvint de spus in privinta asta. Se inseala.

  Nicusor vrea mai multe piete volante, si sa aduca taranii inapoi in pietele fixe. Uita, probabil, sau ii scapa detaliul ca pietele fixe sunt in administratii de sector, iar primaria generala nu are atributii in acest domeniu.

  Nicusor vrea axa creativa facuta pe Dimbovita… Un Silicon Valley pe Dimbovita, zice el… Asta e momentul in care trebuie trimis un pic sa se caute…

  Nicusor vrea sa faca metrou usor pe infrastructura CFR. Super! Si eu eram pentru asa ceva, acum vreo 8 ani de zile, cind inca mai era infrastructura CFR. Acum sinele sunt in mare parte acoperite cu asfalt. Si daca CFR-ul nu e interesat sa le cedeze? Ce s-a ales de proiectul asta? Fumul de locomotiva, probabil…

  Nicusor vrea sa faca din Parcul Vacaresti cea mai mare zona de agrement din Sudul capitalei. Interesant mi se pare ca fix punctul asta il gasim si in programul PD-ului. Gind la gind cu bucurie, zic eu.

  Si atunci? Cum se face ca are un program pe care poti sa-l compari linistit cu programul lui Prigoana si cu programul lui Oprescu? Ce are Nicusor asa de revolutionar? Aaaaaa, pai el e mai cinstit decit ceilalti. Ihi. Siguuuuur. Iara votam un habarnist pe motivul ca e sarac si cinstit? Ce-ar fi, frate, sa votam si noi unul bogat? Macar sa nu aiba un soc cultural cind se vede stapin pe un buget de milioane de Euro.

  Solutia Nicusor Dan – candidatul eprubeta

  20120608-150207.jpg

  Mihail Neamtu. Mihai Razvan Ungureanu. Nicusor Dan.

  Cei trei crai de mai sus au mai multe in comun decit va dati seama la o prima privire. Toti trei au fost olimpici de prima mina cind erau mici si au un CV excelent pe partea academica. MN si ND sunt amindoi din Fagaras. MRU si ND fac parte din aceeasi generatie. Toti trei sunt doctori in specializarile lor. Toti trei sunt intens iubiti de postul de televiziune B1, care, mai nou, si-a asumat titlul de „vocea opozitiei” acum de cind PD-ul a fost evacuat de la guvernare. Toti trei au avut destinul legat intr-un fel sau altul de Piata Universitatii asta iarna. MN si-a luat-o pe cocoasa cind a aparut in piata cu tehnica audio, incercind sa acapareze demonstratiile cu miscarea sa Noua Republica. MRU a pierdut un confortabil fotoliu la SIE cind a fost facut prim-ministru peste noapte. ND a punctat, poate cel mai discret, sustinind public mesajul „PDL = USL. Aceeasi mizerie.”, mesaj introdus in piata si sustinut acolo de diversionisti. (Claudiu Craciun si Locotenentul cum-il-chema, au fost de asemenea diversionisti, dar nu despre asta e vorba acum). Toti trei isi revendica un trecut neintinat de comunism. Atit MN cit si ND clameaza pozitia anti-sistem. MN si MRU incearca amindoi o remobilizare a electoratului PD-ului, primul redirectionindu-le simpatiile catre un alt partid pe care incearca sa-l puna pe picioare, cel de-al doilea preluind PD-ul si reformindu-l. Toti trei se cer a fi independenti de clasa politica. Toti trei tintesc la functia cea mai de sus de pe palierul lor (MN si MRU la prezidentialele din 2014, ND la primaria generala in 2012).

  Toti trei au in spate masinaria PD-ului, sau macar o aripa a ei.

  Optiunile lui Nicusor

  Si-a lansat candidatura impreuna cu Toader Paleologu, candidatul PD la sectorul 1. Sa intelegem ca l-ar prefera domnul Dan, pe PDist in detrimentul unui Andrei Chiliman care va stringe spre 80% conform ultimelor sondaje? Si atunci hai sa ne punem un pic intrebarea, ce primari de sector ar prefera Nicusor Dan?

  La 1, e cam clar ca e Paleologu, da? La 6, putem deduce din lipsa de activitate a asociatiei Slavati Bucurestiul in acest sector, ca e domnul Poteras? Sunt multiple declaratii in care Nicusor mentioneaza ca nu a avut nici un proces cu primaria sectorului 6. O „intimplare” are Nicusor grija sa adauge de fiecare data. Citi PD-isti mai avem sa-i inghitim in vreme ce il imbaiem in propria-i independenta?

  Si acum, daca tot il luam la bani marunti, ce l-a apucat pe Nicusor sa candideze la primaria generala? Presupunind, evident, prin absurd, ca nu a fost candidatul PD pregatit de Udrea & Poteras sa alerge independent cu suportul PD-ului si al UNPR-ului sub sigla Alianta Pentru Bucuresti, asa cum se dadeau jocurile facute inainte de ultima razgindire a lui Piedone. De ce nu candideaza Nicusor la una din primariile de sector, unde cu siguranta ar avea sanse mai mari? Nu e mai usor sa stringi 1/6 din 230000 de voturi, cite face reclama Nicusor ca are nevoie ca sa iasa primar decit pe toate 230000? Nu e unul din sectoarele Bucurestiului, numa’ bun pentru o asemenea indeletnicire (ma refer aici la sectorul tinut captiv de Vanghelie)?

  Cu 4 ani de primarit de sector si cu suportul unui intreg sector in spate, nu i-ar fi fost floare la ureche sa cistige capitala in 2016? Plus de asta, cine ar reusi minunea scoaterii la lumina a sectorului 5, ar primi un vot in alb din partea a jumate din toti bucurestenii. Genul asta de pragmatism nu ar fi de asteptat de la un matematician? Si atunci? Cum se face ca el candideaza la primaria generala? Poate, eu stiu, asa a fost construit candidatul Nicusor Dan?

  Reclame
  Categorii:Politice
  1. karma
   iunie 8, 2012 la 4:07 pm

   Dupa articolul asta poate sa vina si cel mai mare fan a lui nicusor, cu ce argumente vrea el, ca nu conteaza! Bravo tie ca ai stat si ai cautat toate chestiile astea si ai facut o „ancheta” f. tare! Daca multi sunt atat de chiori si de naivi incat sa nu vada realitatea asa cum e, poate articolul asta le deschide ochii si le mai limpezeste mintea… Restul e tacere…

   P.S. Ar trebui sa te angajeze astia la Jurnalul National! :D:))

   • iunie 8, 2012 la 4:10 pm

    Toate datele de mai sus le-am gasit cu minim de efort pe Google. N-a fost nici o ancheta. Vroiam sa scriu mai multe articole, dar m-am luat cu serviciul si n-am mai avut timp. Asa ca le-am turnat pe toate azi, pina nu se-nchid urnele :p

  2. dagazdagaz
   iunie 8, 2012 la 4:25 pm

   Ignorati in continuare motivul principal al popularitatii lui Nicusor Dan: acitivitatea lui de pana acum, cu „Salvati Bucurestiul”. Mafia imobiliara e probabil cea mai mare mafie din Romania. Sa i te opui si sa castigi macar cateva procese, salvand astfel de la distrugere patrimoniul si istoria Bucurestiului inseamna: disponibilitatea de a consuma timp si energie pentru un interes care nu este pecuniar si individual ( ce castiga el ca raman „darapanaturile” acelea incarcate de semnificatii in picioare? semnificatii multiple pe care nu le dezvolt acum, interesati-va si le veti afla);
   inseamna sa ti se ofere mita si sa refuzi;
   inseamna sa ai o viziune moderna, a sec. XXI, pentru ca toate capitalele europene cel putin merg in directia asta: pastrarea patrimoniului si reintegrarea lui in contemporan prin revitalizarea acelor cladiri, ecologie, spatii verzi, transport nepoluant etc. Aici activitatea de la Salvati Buc. e coerenta cu restul programului lui.

   Ce au Basescu, PDL si Nutzi cu toate astea? Ca sula cu prefectura. Credeti ca a venit Nutzi la procese sa-i pledeze (se pare ca uneori a pledat singur)? Credeti ca stie Nutzi unde e Piata Matache?

   Din motivele de mai sus, in primul rand, ma duc eu acum si votez, pentru prima oara la 37 de ani, CU cineva (adica el) si nu ANTI. Si de aceea s-au mobilizat pentru prima oara oameni ca mine a caror voce de obicei nu se aude. Nu stiu cat de multi sunt, probabil mai putini ca voi, vi se pare ca sunt multi pentru ca nu-i auziti de obicei. Oameni care nu traiesc cu iluzia ca Bucurestiul e New Yorkul, cu zgarie-nori printre care sa faci slalom cu Jeep-ul sa mergi la colt sa-ti iei tigari. Oameni care iubesc Bucurestiul pentru ceea ce este, un oras cu farmec pe orizontala, cu stradute inguste, parcuri, case cu o anumita arhitectura etc.

   De aceea, cred eu, il suspectam pe Nicusor Dan ca ar fi cinstit.
   Oricum, citez din dvs., referitor la candidatul dvs care, evident, e din alta categorie: „Oprescu, bun, rau, corupt, e o cantitate cunoscuta” Oops! Nu va fie cu suparare, dar ce credibilitate aveti dvs. sa faceti apologia (non)coruptiei (asa, fata de dvs., uitandu-va in oglinda) daca optati in mod constient pentru un om corupt??

   Recunosc ca am fost „postaca” zilele astea, adica am scris cateva mesaje pe niste bloguri de care nici nu stiam; sunt indignata de aceasta blazare, aceasta neincredere. Probabil ca sunt naiva si e vorba de altceva 🙂

   • iunie 8, 2012 la 4:34 pm

    Citeva corectii:

    Nicusor Dan a pledat singur la toate procesele sale, nu doar la citeva.

    Cred ca sunt ultimul om caruia ar trebui sa-i vorbesti despre jeepuri. Stiu ca poate iti pare irational, dar, n-am masina, n-am carnet si cotizez la RATB in fiecare luna.

    Iar actiunile fundatiei Salvati Bucurestiul, nu il reprezinta pe candidatul Nicusor Dan, decit in perspectiva trecutului si nu sunt nicidecum o reflectie a viitorului sau „mandat”. Da, Cathedral Plaza, e bine ca e impotriva lui. Dar in rest? Ai idee despre alte obiective protejate de Nicusor?

    Ia, ia-o matale pe jos prin zona Pietii Matache, alalat obiectiv protejat de cavalerul alb, si sa vedem ce parere mai ai.

    Cit despre restul, daca pina la 37 de ani n-ai fost in stare sa ai o optiune politica, poate ca nici acum n-ar fi cazul. In fond, si pentru tine si altii ca tine care inghit sfertulete de adevar nemestecate si isi imagineaza ca l-au apucat pe Dumnezeu de-un picior, am scris chestiile astea.

    • dagazdagaz
     iunie 8, 2012 la 4:55 pm

     „actiunile fundatiei Salvati Bucurestiul, nu il reprezinta pe candidatul Nicusor Dan, decit in perspectiva trecutului si nu sunt nicidecum o reflectie a viitorului sau “mandat”” Curat Caragiale, monser! Daca nici trecutul nu da macar cateva indicii despre viitorul nostru, atunci ce??

     Chiar stau in Piata Matache (adica pe Sevastopol) de 30 de ai. Aici s-au daramat niste cladirii frumoase de patrimoniu, inclusiv casa memoriala Mihai Eminescu (o maghernita, pentru ca Eminescu era chiar poet), dupa ce au fost lasate mai intai sa cada in paragina zeci de ani. Mai intai de Ceausescu care a adus in mod deliberat tigani sa locuiasca in ele, si apoi de catindatii tai portocalii, rosii si de toate culorile spectrului. Si in sfarsit catindatul Oprescu a finalizat munca inceputa de sus-mentionatii, daramandu-le si facand o bucatica de sosea de marginea careia se vor construi niste zgarie-nori. De ce zgarie-nori? Pentru ca baietii cumpara bucatica de teren si fac cat mai inalt, sa fie cat mai multe cutiute de beton de vandut inauntru, sa fie cat mai bogati, „vanzand” cu asta si restul lucrurilor care mai conteaza (pentru unii): arhitectura unui oras, istoria, lucruri care nu apartin unui individ, unui generatii. Ce primar normal ar accepta asa ceva?

     Nu e vorba sa pastrezi darapanarea si mizeria din Piata Matache, ci sa o reconstruiesti, eventual sa construiesti ceva nou, dar la scara si arhitectura Bucurestiului, fara sa distrugi patrimoniul, si pentru interesul comun, nu al unor indivizi cu care mergi la sauna.

     Nu am spus ca pana acum nu am avut optiune politica, am votat aproape de fiecare data. Pentru ca la revolutie, desi aveam 14 ani, am fost pe strazi. Nu am murit. Dar stiu unii ca au murit , si cred ca au murit si ca eu sa votez. Am spus doar ca e prima oara cand votez cu draga inima.

    • karma
     iunie 8, 2012 la 5:29 pm

     Ia ca m-am enervat! Unde stai tu papusa in zona Pietei Matache? Zici ca pe Sevastopol? Jura-te! Eu stau la Piata Victoriei si cunosc zona aia ca-n palma! Care erau casele alea frumoase care au fost daramate? Alea in care stateau tiganii? Alea in care dormeau boschetarii mereu? Alea care stateau sa se prabuseaca doar cand trecea tramvaiul pe acolo? Sau alea unde erau spalatorii auto si frizerii de 5 lei?! Zona aia era o ghena! Erau si inca mai sunt acolo numai tigani, curve, boschetari si drogati, deci despre ce vorbesti?! Bati campii cu gratie! De la Mc-ul Buzesti pana la Berzei si in jos spre Cismigiu era un jeg de nedescris, o infectie! Partea veche a Pietei Matache e si ea o ruina si o zona unde stau numai bisnitari, barbugii, hoti de telefoane si alti nespalati de genul! F. bine ca a daramat tot acolo, era un dezastru oricum! Sa reconstruiesti zona aia era imposibil, trebuiau investiti extrem de multi bani, bani pe care pe urma cum ii scoteai de acolo? Prin turism, sau cum? Ma faci sa rad! Zona aia si daca era refacuta, nu avea nimic special, nimic de vazut, erau doar bani aruncati pe fereastra, atat! Puneti botul la ce va spune nicusor, ca prostii! Faptul ca Oprescu vrea sa faca acolo bulevard, astfel incat sa transforme Calea Victoriei in zona pietonala nu va intereseaza, nu?! Pun pariu ca habar nu aveai de chestia asta! Habar nu aveti de nimic, dar va apucati sa vorbiti aiurea!

    • dagazdagaz
     iunie 8, 2012 la 5:54 pm

     Pentru papuselul enervat, cateva exemple: Hotel Marna, Cinema Feroviar, casa Eminescu. Niste ruine. Lasate in mod DELIBERAT in paragina ani de zile cum am povestit mai sus, ca scuza pentru a le demola. Demolate ILEGAL (care va sa zica in afara legii). In nici un oras normal din lumea asta, nu se demoleaza cladiri de patrimoniu, ci se construieste tinandu-se cont de ele, reintegrandu-le prin utilitate in PUZ. Tocmai de aceea si in tara noastra demolarea cladirilor de patrimoniu este ilegala. Este evident, in cazul tau, de ce vrei un primar corupt si ilegal. Pentru ca il meriti.

    • karma
     iunie 8, 2012 la 7:58 pm

     Papusa, pt. 3 cladiri amarate, fara nici o valoare reala (trebuie sa fii chiar penibila sa vb. despre Cinema Feroviar, din moment ce nu mai ramasese decat o parte din fatada de el, dupa ce a ars in proportie de 90% la inceputul anilor ’90, deci era ca si demolat de mult, iar asa-zisa „casa Eminescu” e doar o vrajeala pt. fraieri) tu crezi ca intr-un oras normal la cap (care se vrea modern, dar care are strazi pt. traficul anilor ’30) se poate spune „nu”, unui bulevard care sa descongestioneze traficul si care sa poata transforma o alta zona mult mai importanta a Bucurestiului, si anume Calea Victoriei, in zona pietonala (te-am intrebat daca ai habar ca se vrea, in cativa ani, sa fie transformata in zona pietonala, dar vad ca taci mormant)?! Daca tu crezi ca zona aia infecta, cu cladiri semi-daramate si plina de tigani, trebuia „salvata”, inseamna ca ai creierul terci!

     Apropo, cladiri vechi erau si in zona pasajului Basarab, cea mai cunoscuta fiind Fabrica de bere Grivita, acolo de ce nu a comentat nicusor nimic?!?! Pt. ca pasajul Basarab era cumva „ideea” lui basescu?! Aaaa?! :))

  3. Iulian
   iunie 8, 2012 la 4:32 pm

   Mi-am pierdut 15 minute citind aberatiile astea. Tre’ sa te cauti tu, prietene! Bolnav de scenarita ca tot romanu’… Probabil ai facut tu niste calcule si ai tras concluzia ca daca PDL l-ar lansa pe Nicusor Dan, acesta ar lua din procentele lui Oprescu. Sau cum? De fapt, ce vrea sa spuna articolul asta? E un melanj de interpretari, ipoteze si conspiratii penibile. Gaseste-ti ceva de lucru, tinere! :))

   • iunie 8, 2012 la 4:36 pm

    Iulian, 1 si cu 1 fac doi. E o regula, as zice de baza, in matematica. Cit de ironic poate fi, nu?

    • karma
     iunie 8, 2012 la 4:46 pm

     Ce repede a venit valul de „suporteri” ai lui nicusor peste tine! :)) Chiar eram curios sa vad cat de repede apar astia si mai ales gradul de inversunare cu care comenteaza si cu care te ataca… Asteptarile au fost confirmate! :)) Pregateste-te pt. ce urmeaza! May the Force be with you! Always! =))

  4. Iulian
   iunie 8, 2012 la 4:58 pm

   N-am nicio legatura cu Nicusor Dan. Nici macar nu votez in Bucuresti, desi locuiesc in minunata urbe. Il respect pentru tot ceea ce a facut! Ar fi multe de zis, dar nu am timp. N-ai nicio argumentatie serioasa pentru ceea ce incerci sa insinuezi in textul tau. Nu stiu daca s-a facut vreun sondaj, vreo analiza, etc. din care sa rezulte ca Nicusor Dan ar lua din voturile lui Oprescu. Poate asa va fi, nu zic nu, dar sa vad argumentele. Dimpotriva, in cercul meu de prieteni, sunt persoane care l-ar fi votat pe Prigoana, dar s-au reorientat catre Nicusor. Nu generalizez, dar nici nu trag concluzii de genul celor pe care le tragi tu. In fine…
   Cred ca am fost cam nesimtit in primul mesaj si imi cer scuze! Doar ca mi se pare profund neserios articolul tau si, in unele cazuri, lipsit de logica, ceea ce scoate si mai mult in evidenta latura tendentioasa. La modul cum pui tu problema, as putea sa sustin si eu acum ca tu esti unul din bloggerii „cumparati” de Oprescu…:)))
   Nicusor Dan va intra in CGMB, iar peste 4 ani sper sa-l avem primar. Sunt de acord ca in anumite situatii ar putea fi legat de maini si de picioare, dar sunt o multime de motive pentru care il prefer.

   • iunie 8, 2012 la 6:24 pm

    Da, Iuliane. Tu nu legi toate punctele. Nicusor a fost construit sa fie candidatul UNIC al PD-ului. Urma sa candideze din partea Aliantei Pentru Bucuresti avind sustinerea PD-ului si a UNPR-ului. Alianta s-a dus pe copca, si UNPR si PD-ul si-au desemnat proprii candidati. Iar PD-ul, sub mari presiuni din interior, a fost fortat sa-si desemneze un candidat. Era fix perioada transferurilor incepute de Frunzaverde si trebuiau sa dea un semnal ca nu se dizolva de tot.

    Daca ai o poza de la anuntarea candidaturii lui Prigoana, si te uiti la fata Udrei o sa intelegi ce zic. Apropo de asta, cam cita campanie i-a facut Udrea lui Prigoana? Ca, poate nu stii, dar Bucurestiul, era fieful ei, iar in campaniile precedente o vedeai peste tot.

    Cei care-l voteaza pe Prigoana, sunt PDistii care nu ies din matca, cei care ar fi votat orice candidat PDist. Inclusiv pe Nicusor, daca PD-ul ii oferea suportul. Daca adaugi la asta voturile UNPRistilor din sectorul 2 si voturile independentilor atrasi de Nicusor Dan, ai sa vezi ca se contura o adevarata lupta la Bucuresti.

    N-a fost sa fie. Dar asta nu inseamna ca cei care se lasa azi pacaliti de Nicusor Dan, nu sint, in continuare, ceea ce spuneam la inceput, oameni fara vaccinul de realitate.

  5. cristina
   iunie 8, 2012 la 6:35 pm

   nevoia oamenilor de a crea un erou…aş adăuga la articolul şi argumentele tale că am un amic care a strâns semnături pentru „independentu'”. Până aici nimic inedit, dar amicul e membru UNPR.

  6. Cosmin
   iunie 9, 2012 la 12:54 am

   Uitam un lucru…fiecare are dreptul constitutional sa voteze…fiecare voteaza cu cine vrea fara sa dea explicatii, fiecare e liber sa faca reclama oricui vrea…hai sa iesim la vot si sa asteptam sa vedem cine iese…asta e jocul…restul sunt interpretari…ne trezim o data la 4 ani ca vrem ceva de la primari si guvernanti…pana atunci tacem malc…in piata eu nu am fost…

  7. Antonio
   iunie 10, 2012 la 5:06 pm

   vlaheeeb, eu cred ca daca iti iei 2 saptamani de concediu, iti vei da seama, tot de pe Google search, ca Nicusor Dan a facut parte din conspiratia de la Revolutie. Doar ca n-ai avut timp sa ajungi la concluzia asta. Inca.

   • iunie 10, 2012 la 6:08 pm

    Pot sa-mi dau seama dupa 3 secunde de reflectie ca ai descoperit sarcasmul. Pacat ca inca nu ai invatat pe ce merita folosit.

  1. iulie 6, 2012 la 10:39 am

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  w

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat asta: