Prima pagină > Politice > „Catindatul” Nicusor Dan pe puncte. Azi de ce si cu ce

„Catindatul” Nicusor Dan pe puncte. Azi de ce si cu ce

M-am născut în Făgăraş. În 1987 şi 1988 am câştigat Olimpiada internaţională de matematică. În anul 1989 am venit la Facultatea de matematică din Bucureşti. Am stat trei ani. În 1998 mi-am luat un doctorat în matematică la Paris după care m-am întors în România . Din 2000 până în 2006 am fost directorul executiv al unei şcoli universitare căreia i-am pus bazele împreună cu un grup în anul 2000, Scoala Normală Superioară Bucureşti, o unitate de învăţământ de elită care să ţină în România studenţi excepţionali de la ştiinţe exacte. Din anul 2008 sunt preşedintele Fundaţiei “Salvaţi Bucureştiul”.

Asta e auto-portretul lui Nicusor Dan. Tinind cont ca in 89 si-a inceput facultatea, am sa presupun ca e nascut in 70 sau 71. Ceea ce il face azi de 42-43 de ani. Din acestia, 17 ani i-a petrecut in Bucuresti. De ajuns, spune el. Mai mult, de ajuns au fost 13 ani, 3 in 89-92 si inca 10 dupa 98, ca sa-l motiveze sa „salveze Bucurestiul”. De unde atita dragoste pentru un oras in care n-a copilarit, n-a fost adolescent, iar pasiunile post-studentie il leaga mai mult de Paris? E adevarat ca Bucurestiul a incercat sa aduca un pic a Paris pe la sfirsitul anilor nouazeci, dar nu cred ca a putut constitui asta o motivatie. Totusi, a plecat din Paris, pentru ca nu i-a placut ceva la modul de viata frantuzesc, si daca Parisul in sine, visul oricarui spirit liber, nu l-a putut opri, ma indoiesc ca inrudirea Bucurestiului cu acesta l-a miscat in vreun fel pe Nicusor Dan. Dar el sustine asta.

Ei bine, odata venit in Bucuresti, Nicusor Dan, infiinteaza si conduce Scoala Normala Superioara din Bucuresti. Toate bune si frumoase, ma gindeam eu. Un cadru academic se intoarce in tara, un mini-geniu revine la catedra, si mai mult pune in practica principiile sanatoase invatate in viata universitara franceza. Scoala asta normala de excelenta trebuie ca e o scoala privata, examene pe sprinceana, taxa de scolarizare, usor, usor, pe spatele unor genii se poate construi un model de afaceri excelent. N-o sa rivalizeze cu Harvardul, dar va avea capacitatea sa-i faca pe partenerii fondatori bogati, raportat cel putin la standardul din Romania. Iar un astfel de om, intors in patrie, creind aici valoare, este de toata admiratia, mai ales ca o face din fonduri proprii. Dar, cind am incercat sa aflu cam ce scoruri sunt la scoala asta a lui Nicusor Dan, am avut o surpriza de proportii.

Avem aici (http://www.comunicatemedia.ro/detalii_comunicat.php?id=6678) un comunicat despre desfasurarea concursului de admitere la aceasta scoala in 2007, fix anul de dinaintea trezirii sentimentelor de bucurestean vajnic ale domunlui Dan. Si surpriza: SNSB nu percepe taxe de studiu, insa ofera burse studentilor pentru rezultatele deosebite. Hmm, o mica surpriza, dar citesc in continuare si aflu ca locul de desfasurare al probelor de admitere este: Institutul de Matematica al Academiei Romane, Calea Grivitei nr. 21, Bucuresti. Aici ma vad nevoit sa trag linie…

Deci Scoala Normala Superioara a lui Nicusor Dan, functioneaza sub patronajul Institutului de Matematica, si, prin extensie, sub Universitatea Bucuresti sau sub Academia Romana Bucuresti? Deci asta ma duce cu gindul mai departe ca Nicusor Dan nu produce bani pentru sine cu scoala asta, ci doar consuma, deci, Nicusor Dan, salvatorul dezinteresat al Bucurestiului, omul anti-sistem, este cumva (Doamne apara si pazeste! Ce blasfemie!!!!!) BUGETAR?!?!?

Omul anti-sistem a facut cumva parte din sistem toata viata? Ok, o perioada a facut parte din sistemul francez, dar in rest a fost un bugetar al Romaniei? As spune ca e pur si simplu ironic, daca nu s-ar ridica o alta intrebare.

Asa bugetar (in nici un caz patron de scoala privata) cum e, din ce fonduri si-a sustinut Nicusor Dan campania? Si aici ma refer la campania de stringere de semnaturi, cea de dinainte de campania oficiala electorala. Apropo de asta, citi dintre voi chiar i-ati dat bani lui Nicusor Dan?

Un citat in acest sens din gura „catindatului”, din articolul aparut in Revista 22 in 24 Aprilie (inainte de inscrierea in campania electorala):

Cine vă susţine, cine vă sprijină, cine vă sponsorizează? Până în momentul de faţă, am primit vreo 7-8.000 de euro din donaţii prin contul pe care l-am pus pe site. Şi am mai cheltuit eu vreo 10.000 de euro din buzunar.

Pardon, cit??? Si pentru ce? Pentru pre-campanie? Si mai ales din ce? Singura „afacere” a lui Nicusor Dan e amarita aia de scoala, care am demonstrat ca nu produce bani, cel putin nu pentru catindatul nostru. De unde „arunca” Nicusor Dan, „din buzunar”, 10.000 de Euro? Nu putem spune ca sunt bani pastrati din Franta; cine mai are vreun ban in cont pe care l-a pus acolo in 1998? Repet, cam citi dintre voi au dat bani pentru campania lui Nicusor Dan? Sa fie 8000 de oameni care au dat cite un Euro fiecare? Nu stiu de ce, mi se pare implauzibil. Nu e in cultura romanului sa dea cu banu pe net pentru campanii online. Daca e sa subscrie pe facebook, si sa fie si gratis, atunci cu doua maini o face, dar cind e vorba de umblat la portofel, romanul e mai reticent in privinta asta.

Poate bagati si voi la cap, in fine ceea ce am zis si eu de la inceput. Nicusor Dan avea o campanie prea agresiva in Martie-Aprilie pentru un candidat cu adevarat independent. O asemenea campanie se produce cu bani, cu multi bani (18.000 Eur dupa spusele catindatului, personal cred ca vorbim de o suma cel putin dubla). Cu cine sa-i compar si eu campania, daca nu cu cea a independentului Remus Cernea la prezidentiale, si care, conform lui Antonio Momoc (http://consultantapolitica.ro/categorie/interviuri/) s-a desfasurat cu costuri zero, doar in baza actiunilor de voluntariat? Cum se face ca campania unui independent la prezidentiale, este mai putin vizibila decit campania unui alt independent pentru o primarie? Poate ca al doilea nu e independent, ci „independent”?

In conditiile in care profilul de venituri al lui Nicusor Dan este cel putin comparabil cu cel al unui bugetar, nu ne punem si noi intrebarea cine il sustine, de fapt, pe Nicusor Dan? Si, mai ales, cita relevanta are el, pozind intr-un idealist dezinteresat, in masura in care exista cineva in spatele lui, pe care il ascunde, cineva care pompeaza bani in imaginea lui Nicusor Dan?

Nicusor Dan minte! Minte cind pozeaza in independent, fiind clar sustinut de „cineva”. Minte cind spune ca a infiintat o scoala privata (ea isi desfasoara activitatea sub umbrela bugetului de stat; in 2008 la Academia Romana, 80% din cheltuielile cu personalul au fost finantate din bugetul de stat http://www.acad.ro/rapoarte2008/rapPrez/Prezidiu-raport2.doc). Oare despre ce altceva minte Nicusor Dan?

Reclame
Categorii:Politice Etichete:, ,
 1. karma
  iunie 1, 2012 la 10:48 am

  F. tare articolul! Bravo! 🙂

 2. iunie 1, 2012 la 11:07 am

  SNSB nu are cladiri si isi tin cursurile la IMAR si in alte locatii din Bucuresti, iar studentilor li se dau burse ca sa nu plece din tara, oamenii care ajung acolo ar primi burse de la multe universitati din afara. Dar banii pentru onorariile profesorilor si pentru bursele studentilor vin din fonduri private, vezi aici lista sponsorilor: http://www.imar.ro/~aprodu/snsb/SNSB/Support.html

  Cat despre banii de campanie poti sa vezi aici lista donatiilor si a cheltuielilor pana la data de 10 mai: http://nicusordan.ro/media/pdf/situatia-financiara-10-mai.pdf

  Eu sunt printre cei care au donat bani pentru campanie, ca mine mai sunt multi altii. Si mai facem si voluntariat pe langa faptul ca am donat.

  Deci postarea ta contine doar insinuari fara substanta.
  Alte gloante mai ai? Ca astea de pana acum au fost oarbe 🙂

  • iunie 1, 2012 la 11:18 am

   Pina una alta, lista sponsorilor pe care mi-ai dat-o este gazduita de Institutul de Matematica al Academiei Romane. Pentru cursurile sustinute in cladirea IMAR se plateste cumva chirie? In caz contrar, SNSB e subventionata de la buget avind in folosinta bunuri aflate in patrimoniul Academiei Romane.
   Profesorii presteaza cumva pro-bono la SNSB sau sunt reribuiti? Caz in care, fac iar trimitere la Darea de seama citata in articolul meu.
   Problema este simpla: daca Nicusor Dan traieste din sponsorizari (fie ele de stat sau nu), din ce bani a pus el „din buzunar” (cuvintele lui, nu ale mele) 10.000 de Euro pina la data de 24.04.2012.

 3. iunie 1, 2012 la 11:46 am

  Eu nu am negat ca au primit fonduri si de la IMAR, dar asta nu o face institutie de stat. Uite aici un raport mai detaliat cu fondurile si cheltuielile SNSB pe toata perioada cand a fost condusa de Nicusor Dan (se pare ca obiceiul de a fi onest si a publica deschis lista de venituri si cheltuieli e mai vechi la el): http://www.imar.ro/~purice/SNS/homepage/report/8.1.budget2001-2007.pdf

  Cat despre averea sa, nu stiu mai mult decat a aparut in presa, cel mai detaliat articol pe care l-am gasit e asta: http://qmagazine.ro/ultima-ora/in-ce-constau-declaratiile-de-avere-ale-candidatilor-la-primaria-capitalei/
  Daca intrebi la BEC probabil poti avea acces la declaratia de avere, pe net nu am gasit-o.
  Cel mai mare contributor e Talpes, patronul Softwin, care de altfel a sponsorizat de-a lungul anilor si SNSB.

  Dar nu ti se pare ridicol ca la ce sume se invart in politica romaneasca sa acuzi pe cineva ca e sustinut din umbra daca si-a pus 10.000 de euro din banii lui in joc?

  • iunie 1, 2012 la 12:11 pm

   „Candidatul independent Daniel Nicuşor Dan declară o avere relativ modestă, el având un teren intravilan de circa 7.460 mp în Predeal, achitat parţial prin credit ipotecar, nu deţine în proprietate nicio locuinţă şi are un autoturism Citroen BX, fabricat în 1986.

   În declaraţia sa de avere este menţionat un cont curent de aproximativ 21.000 de lei la BCR.

   Candidatul a acordat două împrumuturi în nume persoanal către Sorin Ioan Moldovan (21.000 de euro) şi Simona Niculescu (1.000 de euro şi 30.000 de lei).

   El declară mai multe contribuţii pentru campania de strângere de semnături, făcute de Marius Mureşan (500 de euro), Genţiana Dănilă şi Matei Păun (1.000 de euro), Grigore Dragoş Mitrea (6.000 de lei) şi Florin Talpeş (21.900 de lei).

   Nicuşor Dan declară venituri anuale de 22.000 de lei, pentru activitatea de cercetare desfăşurată la Institutul de Matematică al Academiei Române, şi de 2.680 de lei, primiţi, în baza unui contract de drepturi de autor, de la Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.”

   Asta e din articolul mentionat de tine mai sus. 10.000 EUR inseamna 45.000 de lei. De doua ori venitul ANUAL al lui Nicusor Dan (care, apropos, il primeste de la IMAR, fapt pe care te rog sa-l coroborezi cu ce ziceam mai devreme despre cheltuielile de personal). Nu se aduna, chiar asa, nu vezi ca nu se aduna propriile lui declaratii? Apropos, din declaratiile de venit al lui Nicusor, rezulta ca omul are un venit de 2056 RON/luna. Cam in cit timp crezi matale ca stringi 10000 de EUR din 2100 RON lunar?

   Haideti fratilor, ca se vede de la o posta ca ce intra nu se pupa cu ce iese.

 4. Lu
  iunie 1, 2012 la 12:22 pm

  Eu am dat bani de la mine. 80 de euro. Multumit?
  Nicusor a declarat ca avea niste bani pusi de-o parte din Franta – cand castiga europeneste ca eleve de l’Ecole Normale SUperieure si ca doctorand – cercetator.

  http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/reportaje/nicusor-dan-%E2%80%9Emi-ar-placea-sa-darim-cathedral-plaza/

 5. iunie 1, 2012 la 12:23 pm

  And another thing….
  NU SUNT BANII LUI!
  Da, in politica se invirt bani cu betoniera, dar sunt ASUMATI! Sau in mare parte ASUMATI. Nicusor Dan invirte si el bani cu roaba (sa zicem ca n-are betoniera) dar se da drept cavalerul alb. Si nici macar nu trebuie sa-l iei la bani marunti ca sa vezi ca nu se pupa cu realitatea ceea ce sustine el.
  Dar nu, frate! Avem hoarde de oameni care nu fac altceva decit sa soarba si sa propovaduiasca mai departe ce „cinstit” si „onest” si „idealist” e Nicusor Dan.

 6. Cip
  iunie 1, 2012 la 12:37 pm

  Venitul unui profesor nu vine doar din salariul lunar. Daca acel profesor publica carti, participa la proiecte din cadrul UE etc, are posibilitatea sa-si rotunjeasca veniturile. Suma de 10.000 EUR nu mi se pare mare pentru un profesor cu un anumit nivel de pregatire si studii facute in strainatate.

  Stii bine ca ne-am obisnuit de cativa ani sa votam „raul cel mai mic”. Poate minte si el. Poate e sustinut de cineva din umbra….si CE daca? Din punctul meu de vedere, pare (repet, pare) un om mai capabil.
  Vrei sa votez cu Oprescu? Prigoana si pliciul lui? Becali? Columbeanu? Iordanescu? Sa fim seriosi.
  M-as bucura sa iasa el. Chiar daca nu o sa fie sprijinit de consiliu si poate nu o sa reuseasca sa aiba atatea realizari pe cat isi doreste, dar macar va fi un semnal de alarma pentru jigodiile din politica.

  Si sincer stii ce as mai vrea? Alegeri la primarie o data la 2 ani. Uita-te ce frenezie e in oras. Se pun termopane la blocuri, se reabiliteaza termic un bloc acum in cat timp se reabilitau 3 inainte. Se repara gropile din asfalt instant. Lucrurile astea sunt normale, dar noua ni se pare ceva senzational.
  Mai aud diversi prieteni cu primari care au fost alesi, au facut parnaie, au iesit din parnaie si o sa fie iar alesi fiindca „nu are altcineva cine sa iasa. Si oricum chiar a facut ceva!”
  Mi se par atat de multe lucruri revoltatoare in tara asta incat uneori raman perplex.
  Asta este un alt motiv pentru care votez ND. Vreau altceva!

  • iunie 1, 2012 la 12:44 pm

   Vezi in comentariul de mai sus un link cu declaratia de avere. In care e obligat sa-si declare si drepturile de autor.
   In alta ordine de idei, Cip, stay tuned. O sa mai vina un post tot pe tema Nicusor Dan. In care o sa abordez si cine este in spatele lui, si atunci sa vedem ce chef mai ai sa-l votezi.
   Eu iti zic de pe acum, Oprescu este pe cale sa piarda votul meu, caz in care, ori nu ma mai duc, ori ma duc si-l votez pe ala de la PSR. Daca tot imi arunc votul ca n-am cu cine, macar sa nu fiu pacalit, intelegi ce zic?

 7. Lu
  iunie 1, 2012 la 1:05 pm

  Domnule, daca tot te lauzi cu lentila ratiunii, de ce nu validezi comentariile care nu-ti convin?

  • iunie 1, 2012 la 1:11 pm

   Domnule, Lu. Este primul comentariu al dumneavoastra pe ziua de azi, ca atare, l-am aprobat.

   Revin: acum le-am gasit in spam pe celelalte si le-am aprobat si pe ele.

 8. iunie 1, 2012 la 2:22 pm

  Voteaza maica Prigoana sau Oprescu ca ei „e cinstiti”.

 9. Lu
  iunie 1, 2012 la 3:28 pm

  Ok, imi cer scuze si rescriu:

  Sunt unul dintre cei care au donat pentru Nicusor Dan. 80 de euro. Bugetar si eu. Dar omul si cauza merita.

  Nicusor a explicat ca a avut o rezerva de bani adunata de pe vremea cand si-a facut scoala la Paris la Ecole Normale SUperieure si apoi doctoratul.

  Aveti aici interviul:

  http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/reportaje/nicusor-dan-%E2%80%9Emi-ar-placea-sa-darim-cathedral-plaza/

  Mai sunt si alte interviuri in care spune mai detaliat, dar pe asta l-am gasit acum.

  Teza dvs e: are prea multa sustinere, nu e ceva in regula.
  Eu il cunosc personal pe omul asta, stiu ce a facut, am fost la manifestatii impreuna si l-am vazut pregatindu-si procesele. II stiu calitatea umana si intelectuala cu totul remarcabila. Sunt si altii care au aflat de activitatea asociatiei Salvati Bucurestiul si il sustin pe Nicusor pentru activitatea lui. Ar trebui sa vedeti un grup din asta de 100-200 de oameni undeva, sustinatorii lui Nicusor. Sunt oameni foarte scoliti, multi cu doctorate ei insisi, cu activitate profesionala remarcabila, arhitecti, avocati, medici, profesori, oameni de afaceri, informaticieni – si studenti, sa nu uitam … apoi ati intelege de ce are sustinerea pe care o are. Aseara, la un mars prin centru pentru Nicusor, se afla printre sustinatori Serban Sturza (da, ca in familia domneasca Sturza, ati ghicit, de acolo e…).
  http://www.cariereonline.ro/onthemove/serban-sturdza

  Diferenta dintre Nicusor si Cernea e uriasa: unul, un om cu o cariera profesionala de top si care si-a dovedit eficienta si buna-credinta in 4 ani de activitate de ONG-ist, celalalt, un specialist in nimic care se pricepe la vorbe (la astea se pricepe, e drept). E diferenta dintre substanta si baloanele de sapun, daca ma intelegeti…

  In fine, poate ma ajutati sa inteleg… de unde inversunarea asta impotriva lui Nicusor Dan.

  • iunie 8, 2012 la 10:12 am

   80 EUR -> 360 RON. Bun salariu de bugetar aveti daca va permiteti sa va lipsiti de o bucata cit intretinerea pe o luna.

   Asta cu rezerva de 20000 de EUR de acum 10 ani sa i-o spuna lui Mutu, poate-l crede. Sau Ioanei Basescu, ca tot e cea mai celebra cu „vinzari anterioare”. In vest retributia e excelent calculata astfel incit sa poti trai decent, dar mai greu pui la saltea.

   Inversunarea mea impotriva lui Nicusor Dan, vine din faptul ca am vazut prea multa lume punind botul la campanii de genul asta cu „cavalerul alb” care vine si drege si face.

   Oricum, geniala descoperirea din articolul dat de dumneavoastra: Nicusor Dan, olimpic international de matematica si bisnitar cu blugi turcesti.

   Apropo, povestea aia cu Australia, cu romanul cu care s-a intilnit el acolo e bullshit total. Era 1988. Erau mini genii plimbate prin barca capitalista, erau aproape la rangul de comori nationale, si vrei sa-mi spui ca nu aveau 2-3 securisti cu ei???? Ca se puteau intilni liber si de comun acord cu romani care fugisera din tara??? Las-o, ca macane!

 10. karma
  iunie 1, 2012 la 4:23 pm

  Textul preferat al „sustinatorilor” lui nicusor e ala care suna cam asa: „e unul de-al nostru, un om simplu, care vrea sa faca ceva bun pt. noi si pt. oras”… Serios?! Sa muriti voi?! (ca sa fiu mai explicit) Cati dintre voi, oameni simpli, aveti 10.000 de Euro la ciorap, gata sa-i aruncati pe geam, dintr-un foc?! Ca in declaratia de avere, din cate observ, nu apar, deci de unde ii are?! I-a gasit pe strada, sau ce?! Si mai inteleg ca a „castigat” 23 de procese impotriva Primariei Generale, pot sa intreb cine a platit pt. procesele alea? De unde bani de avocati, documentatie si alte cheltuieli de judecata? Plus ca am inteles ca omu’ e de doar 10 ani in Bucuresti, asta inseamna ca a avut o medie de 2 procese pe an, desi doar in ultimii 4-5 ani a avut procesele astea, ori asta inseamna cam 5 procese pe an, deci el nu a mai avut alta treaba in anii astia decat aceste procese?! El din ce traieste, ca daca ai 5 procese pe an, nu prea mai ai timp de alte lucruri… Plus ca am inteles ca e prezent mai mereu la sedintele de consiliu ale Primariei si ca mai participa si la muncii voluntare, deci banii cu care se intretine, de care isi cumpara haine, mananca si pe care ii da pt. propria campanie electorala (10.000 euro) cand ii produce?!

  Cum se grabesc naivii sa puna botul la asemenea vrajeli, la astfel de personaje inventate! Si vad ca nicusor asta a „prins” la aia care se considera „inteligenti”, „elitisti”, la cei care „gandesc altfel”, cand de fapt e doar un fel de dan diaconescu! Numai ca dan diaconescu e pt. aia de la tara, care sunt prosti ca matura, nicusor e pt. prostii cu pretentii de inteligenti din Bucuresti… 😉

  • iunie 1, 2012 la 4:26 pm

   In interesul evidentei, omul s-a intors in Bucuresti in 1998. Deci are 14 ani de Bucuresti in plamini.

   • karma
    iunie 1, 2012 la 4:59 pm

    Mda, ma rog, e oarecum irelevant, ca alea 23 de procese sunt in ultimii ani, ca l-a lovit grija fata de Bucuresti brusc, de cand e Oprescu primar. Cat timp au fost primari viorel lis, basescu si videanu ii placea cum arata si era totul bine si frumos. Daca e sa fiu al dracu’ pana la capat, el nici macar nu e din orasul asta, deci de ce tot ni se prezinta ca fiind cel mai mare „bucurestean” in viata… Cati provinciali stii tu sa „iubeasca” Bucurestiul, ca eu nu stiu nici unul si am colegi din f. multe orase de provincie, din Constanta, pana in Iasi si Targu Mures si unu nu se declara mare fan al Bucurestiului… In fine, o sa se termine si campania asta si parca vezi ca in cateva luni apare pe listele pdl pt. Parlmentare sau pt. europarlamentare…

   • iunie 1, 2012 la 5:10 pm

    Nu bag mina-n foc ca va fi „recuperat” de PD. Nu bag mina-n foc ca PD-ul are sa mai existe intr-atit incit sa-si permita sa mai finanteze o campanie „Nicusor Dan”.
    Cit despre provinciali generalizezi. Ai in marea parte dreptate, dar nu sunt toti porniti impotriva Bucurestiului.
    Insa, chiar asa dragoste de Bucuresti sa prinzi incit sa vrei sa-l salvezi dupa 10 ani de stat in el si sa-l conduci iar dupa 13 ani, doar asa ca te roade pe tine la rinichi nedreptatea sistemului, e foarte, foaaaarte subtire.

 11. iunie 1, 2012 la 5:09 pm

  @Karma: Nicusor Dan a infiintat Asociatia Salvati Bucurestiul in 2007, primul proiect caruia i s-a opus a fost cel al lui VIdeanu care vroia sa construiasca doua turnuri in Piata Revolutiei. In 2008 a facut o carta pentru Bucuresti, toti candidatii la primarie au semnat-o, Oprescu a castigat si a ignorat-o cu succes. Sunt sigur ca nu il vei vedea pe listele PDL la toamna fiindca fie va fi viitorul primar, fie consilier general (are nevoie de sub 2% din voturi pentru a fi ales consilier general). Si va incurca destule ploi si din postura de consilier, va fi deranj mare acolo…

  • karma
   iunie 1, 2012 la 5:35 pm

   Bai propagandist infect, asociatia aia s-a infiintat in ianuarie 2008, iar primul proces l-a intentat pe data de 12.09.2008, Oprescu fiind primar de pe 15.06.2008, asa ca mars! Si zici tu ca s-a luptat impotriva lui videanu, pt. alea doua turnuri de la Revolutiei?!
   *- invective cenzurate de vahleeb-*
   Singurii care au facut atunci gura au fost: Ministrul Culturii, cativa arhitecti si profesori de arte si cei care detin blogul „Salvati Bucurestiu Nostru” care nu are nici o treaba cu nicusor dan, nicusor folosindu-se de numele acestui blog, ca sa creeze confuzie, asa ca mars a doua oara! Data viitoare cand va mai trimite de la sectia de propaganda sa scrieti pe forumuri, sa va dea dracu’ si date exacte. Cat despre viitorul lui nicusor, pe el scrie de la o posta pdl, iar pe tine te vad mort de foame, ca nu va mai plateste nimeni propaganda pe net! 😉

   @karma: stiu ca nervii sunt intinsi, dar hai sa tinem totusi schimbul de replici in limita decentei.

 12. iunie 2, 2012 la 11:21 am

  @Karma: Ai dreptate, asociatia s-a infiintat formal in ianuarie 2008 (totusi inainte de alegeri si intr-un Bucuresti dominat de PDL la acea vreme, unde Oprescu a castigat oarecum neasteptat), dar actiuni si luari de pozitie au fost si inainte, nu e vorba doar de procese in justitie aici. Ma bucur ca iti faci griji pentru mine, tin sa te asigur ca am un job bun, bine platit, iar pentru Nicusor Dan fac voluntariat si chiar i-am donat si niste bani pentru campanie. De asemenea ma bucur ca mai sunt si alte bloguri care militeaza impotriva dezastrului urbanistic din Bucuresti, la ce clasa politica avem singura speranta pe care o am e o societate civila puternica.
  Despre viitorul lui Nicusor, el fie va fi primar, fie consilier general (are nevoie de sub 2% din voturi pentru aceasta pozitie) si din oricare din aceste pozitii se va lupta in continuare pentru orasul asta.

 13. Ion_I
  iunie 2, 2012 la 10:40 pm

  @karma – faptul ca argumentatia ta consta in atacuri la persoana si invective dovedeste un singur lucru: un nivel de cultura f.mic. OK, in definitiv lumea nu e formata numai din academicieni, dar ar fi bine sa constientizezi acest lucru.

  @vahleeb: pana la urma si eu sunt de acord cu Cip, alegem raul cel mai mic: Vadim sau Iliescu aaaa… pai decat razboi si foamete parca mai bine o democratie originala, nu ? Asa si cu N.D. Care e alegerea ta? Banuiesc ca Oprescu, candidatul „independent” (asa scrie pe afise!) sau cine ?

  • iunie 2, 2012 la 11:37 pm

   @ion: hai sa nu ne dam toti academicieni, ca nu ne ajuta limbajul. Daca tot aduci in discutie Iliescu vs Vadim, poate scormonesti prin blog si gasesti cum am tratat acea situatie.
   Optiunea mea principala este Oprescu, dar sunt niste ciudatenii care se intimpla acum pe la sectorul 6, care s-ar putea sa ma faca sa nu-l mai votez.

  • karma
   iunie 3, 2012 la 12:46 pm

   Scarba pe care o am fata de cei ca tine si ca bogdan ala, este sursa invectivelor! Dispareti voi si o sa-mi dispara si exprimarea „agresiva”! Pana atunci, jetix!

   • Ion_I
    iunie 3, 2012 la 11:00 pm

    Pfff…mai „karma-scarbitule”,tu asta de vrei sa disparem toti cei ce nu gandim ca tine, hai spune-ne te rog si restul obsesiilor tale: FMI-ul, evreii, capitalistii rai, Bilderberg etc. hai zi-le, ca sunt sigur ca le ai!

   • karma
    iunie 4, 2012 la 1:20 pm

    @Ion_I Nu ma stai linistit, nu am astfel de „obsesii”… Daca dispari tu, impreuna cu restul postacilor, plus pdl-ul, nicusor dan si varianta pt. la tara a lui nicusor dan, si anume dan diaconescu (alt om anti-sistem, care zice ca e „independent” si unii chiar il cred, cum il credeti voi pe nicusor), atunci o sa fiu mai calm decat dupa un flacon de Xanax…

 14. Cri
  iunie 3, 2012 la 1:42 am

  Un singur lucru, si eu am donat bani, in fiecare luna, la salariu, de prin martie. Si majoritatea voluntarilor, si chiar oameni din provincie si unii romani plecati din tara. Care vor sa sprijine pe cineva care e altfel decat cei care practic i-au alungat de aici. Chiar si la semnaturi, au semnat inclusiv niste oameni care erau plecati in America – nu puteau sa revina in Bucuresti in timp util, asa ca au trimis semnaturile prin posta. Si o donatie. Toti cei care puteau dona au donat. Romanul nu ar face nu stiu ce chestii, dar au existat intotdeauna in tara asta si oameni care da, ar sprijini inclusiv cu timp si bani lucruri in care cred. Cei care nu cred in ruptul capului asta e pentru ca nu ar face-o ei insisi. Si pentru ca cine seamana se-aduna, nici nu prea au in preajma alti oameni care ar face acest lucru. Atat. Dar sunt multi oameni care ajuta cum pot – prin bani, sau timp, sau ambele.
  Nu stiu de unde a avut cei 10.000 de euro, e o suma foarte mica si nu m-a interesat, m-au enervat prea tare milioanele cheltuite de ceilalti – stiu ca are si un credit, e posibil sa fi provenit de acolo. Insa nu stiu – de ce nu il intrebi, daca intr-adevar vrei sa iti faci o opinie corecta ? Merge in multe locuri, si poti sa il intrebi. Cat despre costurile mari – cheltuielile fiind facute publice, situatia e destul de clara.
  Iar scoala respectiva este o scoala foarte buna. Nu a fost facuta pentru bani, chiar sunt oameni care tin la educatie. A vrut sa faca o scoala de stat foarte buna, dar statul nu prea a vrut sa se bage, decat minimal – pentru ca statul actual nu prea e interesat de educatie. Sau sanatate. Sau justitie. Sau orice altceva care nu e legat de bani pentru iubitii conducatori. Asa ca, in loc sa se dea batut, pe ideea ca nu se poate – o alta zicala romaneasca indragita, dar care nu e tipica tuturor-, a cautat finantare si a gasit-o, statul .
  Nu e nimic rusinos in a fi bugetar, daca ceea ce faci e util. Si sa fii cadru universitar e util societatii – din fericire, vremurile cu „intelectualii la canal” au trecut. Si nu e nimic rau in a demasca ilegalitati. Procesele pe care le-a castigat: intr-unele a pledat singur. Si in altele, s-au implicat si niste avocati, pro-bono. Insa in modul inversat de a vedea lucrurile, pe care l-a capatat o parte din societate, fireste ca sa demasti si sa opresti ilegalitati este un lucru rau. E bine sa … le comiti, atunci ?

  • karma
   iunie 3, 2012 la 1:00 pm

   Omg, cat timp liber ai, sa scrii un asemenea „carnat” de text! :)) E misto gandirea ta: „nu ma intereseaza de unde are aia 10.000 de euro”. Bravo, f. tare gandirea! Deci sa inteleg ca pe tine nu te-ar interesa o ilegalitate sau un furt in sine, ci doar suma… Daca unu nu poate sa justifice 10.000 de euro, e ok nu? Ca e o suma „mica”! Stai linistita, ca toti au inceput cu sume mici! :)) In plus, zici tu ca au cheltuit ceilalti milioane de euro, dar de unde stii? Ca scriu aia din evz? Aia e sursa?! Si chiar daca ar cheltuii astfel de sume, ceilalti candidati au partide in spate, partide care strang f. multi bani si de la membrii si din donatii, iar cheltuielile se publica la sfarsit de campanie, nu in timpul ei… Daca te chema nicusor si vrei sa pari „independent” le publici in campanie, ca sa pari „curat si placut uscat” in fata naivilor…

   • Mihai
    iunie 8, 2012 la 1:51 am

    Prietene…10.000 de euro…nu sunt un capat de lume pentru oricine munceste. AM RUGAMINTEA SA CITESTI MUNCESTE SI NU CARE SE PLANGE CA NU ARE BANI SAU ASTEAPTA DE LA STAT POMANA. 10.000 de euro ii faci reparand computere in timpul liber. Aceeasi suma o faci si daca, in timpul liber, esti ajutor mecanic. Nu zic ca o faci pe facturi si chitante dar pana la FURT e un pas mare si lipsa acestora nu (ar trebui sa) il face pe cel care munceste hot.
    In alta ordine de idei…furtul e furt…dar una e sa furi in nesimtire si alta e sa te descurci cum pot atunci cand statul nu iti accepta declaratia de venit si te pune de 10 ori pe drum.
    Ca si incheiere…eu nu repara computere si nu fac nimic ilegal…doar observ marea diferenta intre a „privatiza” un colos care producea milioane de euro pe nimic (pentru stat) si un om care „se da cu fundul de pamant” in tara asta de 2 lei ca sa schimbe ceva.

 15. Constantinescu Daniel
  iunie 4, 2012 la 4:57 am

  Eu nu inteleg ce se intampla cu voi, oamenilor. Va simt incapabili sa mai aveti incredere in nimeni. E un cosmar prin care nu vreau sa trec. Sunt un om ce toata viata am incercat sa ma pastrez cat mai curat. Acum am si eu nevoie de voi. Va rog sa faceti voi ce credeti ca este mai bine pentru noi toti, dar incetati cu atitudinea asta distructiva! Eu il sustin pe Nicusor Dan pentru ca e primul pretendent la o functie inalta ce imi inspira incredere. Mi-e greu sa cred ca natura umana este sa spere spre rau mai degraba decat spre bine.
  PS: Va rog, de asemenea, sa nu fiti rai cu mine. 🙂 Doresc numai consideratie.

  • Mihai
   iunie 8, 2012 la 1:56 am

   Eu as ruga pe fiecare sa isi ridice fundul, sa uite de lene si sa mearga la vot. Un 90% prezenta la vot deja ar insemna ceva, dar toti s-au obisnuit sa se planga de X chiar daca ei nu si-au exprimat optiunea. Pana in 90 mergeau ca „trebuia”…acum nu merg ca sta ceafa de porc pe gratar. Apropo…la cate sectii de votare exista…nu cred ca dureaza mai mult de 20 de minute (cu toate discutiile avute cu vecinii pe drum) sa iti exprimi optiunea (dar asta inseamna ca nu mai poti sa te plangi ca X nu stiu ce a facut daca l-ai votat).

 16. Cip
  iunie 5, 2012 la 10:52 am

  – comentariu moderat –

  @Cip: that was low and you know it. Nu ai fi facut altceva decit sa inflamezi discutia.

 17. Cetatean
  iunie 5, 2012 la 8:16 pm

  Nu sint din Bucuresti dar am trait citiva ani acolo. Am decis sa ma implic ptr ca miza este foarte mare, este momentul unei schimbari dar mai ales ptr ca eu cred sincer ca un astfel de candidat ar fi votat cu entuziasm in orice loc din lumea asta. Desi este sustinut de intelectuali si studenti in primul rind am urmarit fenomenul si m-am convins ca este genul de candidat care va face tot ce este posibil sa ajute oamenii simpli. Nu cred ca poate fi numit un candidat charismatic dar este unul care daca va fi ales va fi iubit si de bucurestenii care l-ar vota pe Oprescu.. Si da am donat ptr campanie si ca mine mai sint multi…SINT CONVINSA CA BANII DONATI AU FOST FOLOSIT FOARTE INTELIGENT; ASTA IL RECOMANDA PTR PRIMARIE Faptul ca are o campanie bine organizata este rezultatul actiunii inteligente a voluntarilor iar succesul va fi fara indoiala al lor. ND este singurul care urca in sondaje. Problema reala este ca mesajul lui sa ajunga la cit mai multi bucuresteni. Si asta depinde din nou de voluntari si cit de bine se vor organiza in ultima saptamina. Eu sint optimista. Si nu cred in sondaje.

  • karma
   iunie 6, 2012 la 11:04 am

   Dupa ce ai scris comentariul asta pe blogul lui Ciutacu, te-ai gandit sa-i dai un copy/paste si aici?! :)) Vezi ca ti-a raspuns Ciutacu pe blog, sub comentariul postat de tine, si iti zice, cu alte cuvinte, ca esti un postac penibil, iar eu ii dau dreptate! :))

 18. mi
  iunie 5, 2012 la 8:38 pm

  :)) vahleeb, tu de aia 10.000 de euro adunati cu greu te legi? fii te rog mai incisiv si scrie o diatriba la milioanele palmate sau irosite de sponsorul matale (mr. oprescu). da, atunci vei fii mai credibil si cu articolul asta

  • iunie 5, 2012 la 9:57 pm

   Evident ca de alea ma leg! Pentru ca nu le are cum justifica. Si omul se clameaza a fi virtutea intruchipata. Oprescu, bun, rau, corupt, e o cantitate cunoscuta, si nu se revendica a fi vreo virgina neprihanita, ca Nicusor Dan asta al vostru.

   Ce ma enerveaza cel mai tare este ca suntei o gramada de „inocenti” gata sa-l sustineti pina in pinzele albe ca pe cel mai integru om din univers, dar 70% dintre voi nici macar nu l-ati cunoscut. L-ati adoptat ca e cool, ca nu e Oprescu sau Prigoana, si v-ati lasat pacaliti ca niste fraieri. Din ce-ati mai citit pe facebook sau pe hotnews (ca doar nu se putea cavalerul anticoruptiei sa ,scape nelustruit de rahatul ala basist) din ce-ati mai prins vreun colt de stire, sau din ce-ati mai vazut la TV.

   Daca in ultimele 90 de zile, Nicusor Dan ar fi cunoscut personal cite un om la fiecare 30 de secunde, ar stringe 172800 de voturi. Deci hai, momentul adevarului: Cip, Ion, Constantin, Gabi ( cetateanu’) si Miha, citi dintre voi ati purtat o conversatie cu Nicusor de macar 30 de secunde, in baza careia v-ati format opiniile?

   • Mihai
    iunie 8, 2012 la 2:04 am

    Pot sa zic ca tot comentariul este idiot? UN om la 30 de secunde si sa spui ca il cunosti si il votezi? Ori esti incompetent, ori incult, ori infantil.
    Incerc (doar) sa iti raspund cu aceeasi moneda. Presupun ca lumea nu il voteaza pentru cele 30 de secunde (in care nu l-au cunoscut nici pe oprescu, nici pe tariceanu, nici pe prigoana, antonescu, voiculescu etc) ci pentru modul (diferit) in care abordeaza problemele.
    Apropo…tu le abordezi in acelasi fel. Te-am vazut mai mult de 30 de secunde si nu ti-as lasa sacosa cu maioneza pe mana.
    Stiu ca raspunsul o sa fie ca tu nu candidezi…dar iti iei salariul din „comentarii”. Comentariile le fac astazi…bucura-te ca maine te sustin oamenii cu acelasi IQ ca tine, si maine poti sa te lauzi pe post ca ai avut o audienta cu 0,00001 mai mare decat ieri (am ajuns din greseala aici) 🙂

   • iunie 8, 2012 la 8:19 am

    Pot sa spun si eu ca comentariul tau este idiot? Cum poti sa pretinzi despre un apolitic, deci un om care nu reprezinta o doctrina la care sa te raliezi, ca ii oferi suportul pentru ca e onest, are idei bune si va face ce trebuie, daca nu-l cunosti? Si tocmai asta subliniam aici. Ca e fizic imposibil macar sa-l fi intilnit, daramite sa-l cunosti.

 19. Cip
  iunie 6, 2012 la 9:50 am

  Eu nu l-am cunoscut pe Nicusor Dan. Cum nu am cunoscut pana in prezent nici un alt candidat la primaria capitalei. Nu cred ca asta este relevant. Mi se pare ca fiecare are dreptul la o opinie atata timp cat si-o poate sustine cu argumente. Tu acum critici un candidat pe care eu il sustin. Nu am nimic impotriva. Iti poti insa justifica votul pentru Oprescu? Si el este de cativa ani „independent” (sustinut de PSD, dar ce mai conteaza acest mic detaliu!). Stii foarte bine ca Oprescu a iesit primar din cauza absentei la vot. Blaga avea un program mult mai bine structurat, axat pe proiecte si investitii. Sunt multi oameni care atunci nu au dat mare importanta votului fiind siguri ca va iesi Blaga. Si uite ca nu a fost asa. Poate acum, toti acei oameni s-au trezit si-si doresc altceva.

  Pana la urma toti suntem buni la critica. Pacat ca nu e mereu critica constructiva

  • iunie 6, 2012 la 10:37 am

   @Cip: faptul ca nu a iesit Blaga in 2008 a fost o minune! Iti imaginezi in ce dictatura ne gaseam azi cu un Bucuresti portocalizat din 2008? Ori poate ai senzatia ca din 2009 incoace guvernarea PD-ului a fost una benefica.

   S-o luam pe bucatele:
   – Boc a demisionat ca urmare a presiunii populare aplicate in marile orase ale tarii, printre care in Piata Universitatii din Bucuresti. Cam ce crezi ca s-ar fi ales de Piata Universitatii in conditiile unui PD „la butoane” in Bucuresti?

   – Oprescu nu a fost „independent”, sau cel putin eu nu l-am perceput ca fiind asa ceva. Am spus asta peste tot. In 2008, in primul tur, l-am votat pe Orban (candidatul PNL), iar, in turul doi, eram dispus sa-l votez si pe Vadim, numai sa nu se portocalizeze Bucurestiul. De asemenea, nici tura asta Oprescu nu e „independent” fiind sustinut de USL, motiv pentru care primeste votul meu. Si inainte sa te inflamezi despre PSD, pe mine ma intereseaza optiunile PNL-ului.

   – Oprescu, desi n-a fost candidatul meu preferat in 2008, s-a achitat cu succes de atributii. Pasajul Basarab, done. Podul de la Pipera, done. Stadionul National, done. Pasajul de la Baneasa, done. Deszapezirea Bucurestiului asta iarna, in una din cele mai intense ierni din ultimii 10 ani, done! Organizarea finalei cupei UEFA cu succes si a operatiunii de curatare a zonelor afectate dupa aia, done!

   – Asta iarna, cind Boc a taiat subventia la incalzire de la guvern, n-ai simtit-o pentru ca Oprescu a jonglat cu bugetul capitalei si a completat subventia retrasa pe cit posibil. Cum te-ai fi simtit cu facturi la intretinere de 12000 de lei pe luna? Cum s-ar fi simtit, idolul vostru, Nicusor Dan, sa traiasca cu 800 de lei pe luna iarna, ca restul se ducea pe intretinere?

   Scuza-ma, dar singurul primar reales, dupa revolutie, in Bucuresti a fost Basescu. Iar el a avut cu siguranta muuuuuult mai putine realizari in primul mandat decit Oprescu.

   • Mihai
    iunie 8, 2012 la 2:29 am

    Minune…pentru tine si seful tau. O sa raspund punctual…cum cred eu ca e corect…astept lamuriri daca gresesc.
    – Boc a demisionat ca sa mai salveze ce se putea din partid. Sunt multi romani care stau cu mana intinsa la stat si asta nu mi se pare un punct forte…sau in minus..sau cum vrei sa ii spui din ce perspectiva privesti. Acesti oameni ajuta stanga pentru ca asta inseamna stanga…si punct (nu sunt director prin multinationale…dar muncesc de ma ia dracu pentru un salariu decent (nu sare de cei 4.500 de lei impozitabili ai lui ponta si sunt la particular). Piata Universitatii a insemnat multi bani investiti ca sa miste oamenii de care vorbeam mai sus…si nu inseamna nimic (eu mergeam la munca in timpul asta pentru ca statul nu imi dadea doi lei iar patronul vrea ca firma sa mearga chiar daca USL-ul striga „gresit” la orice actiune…doar pentru ca e in opozitie)
    – Aici nu am ce sa comentez … e o abrambureala in tot ce spui..nu l-ai votat ca era PSD dar nu vroiai sa se portocalizeze bucurestiul, iar acum e sustinul de USL, motiv pentru care il votezi. Am inteles doar ca sustii PNL…PNL care e de fapt PSD…adica dreapta care tipa la tot ce face PDL (chiar daca sunt masuri de dreapta) doar pentru a nu supara stanga (e complicat si nu o sa intelegi…nu ma mira).
    – Oprescu s-a achitat de atributii. Corect…doar ca au costat de 2 ori mai mult. Deszapezirea…nu stiu. S-a facut in fiecare an mai bine sau mai rau si nu stiu „scorurile” dar am petrecut multe ore de la birou spre casa (si nu dau vina pe primar cat dau vina pe restul participantilor la trafic care sunt cu adevarat nesimtiti). Nu o sa ii ridic statuie lui Oprescu pentru cele 3 ore facute pana acasa. In mod normal nu dura30 de minute (maxim).
    – La punctul cu incalzirea….rog orice primar sa ia mana de pe ce vrei tu…si sa-mi vina factura 12.000 de lei. ESTI SERIOS???!?? 12.000 de lei? Ok…presupun ca ai vrut sa zici 1200 de lei.. Un singur lucru cred… Poate sa vina primar si Mama Omida… 12000 de lei (astazi) nu o sa ajunga intretinerea nici daca faci matanii. Trei sferturi din populatie nu o sa poata achita aceasta suma, si 20% vor refuza. Eu nu cred ca primaria va platit diferenta de la 300 si ceva de lei (hai sa zicem 400) la 12.000 din buget (adica 11.700 daca am calculat bine pentru FIECARE APARTAMENT – de 3 camere).
    – La ultimul punct (ala care incepe cu Scuza-ma) nu am ce sa comentez basescu, opricescu, lis… Sa faci comparatii…sunt doar scuze…toti au facut cate ceva pentru ei si ce a ramas pentru noi.
    Aici intervine ND. Nu e sustinut de partide (nici macar cum era Oprescu acum 4 ani), are niste olimpiade castigate (stiu ca nu conteaza pentru voi… dar sa dea dracu daca eu am reusit sa castig o olimpiada internationala) si nu in ultimul rand, nu a iesit pe un post sa para altfel decat cu bun simt.
    TU AI BUN SIMT?

   • iunie 8, 2012 la 9:16 am

    O sa-ti raspund si eu pe puncte:

    A fost o minune ca Blaga nu a iesit pentru ca in urmatoarele alegeri PD-ul a luat 33% national, doar ce avusese un om la capitala reales cu 67% (procentaj nemaintilnit pina atunci) si au avut cel putin un candidat care a concurat in turul doi si a cistigat (Poteras – sector 6).

    „Boc a demisionat ca sa salveze partidul” – ohooooo, inseamna ca tu esti PD-istul de serviciu pe care il cautam eu pe facebook in seara demisiei lui Boc sa-mi explice ce si cum. Ia, te rog, desfasoara-te. Asa pe puncte daca se poate:
    – pozitia oficiala, aia de-a ramas, a fost ca se stia de demisie din Decembrie si n-a fost fortata de Piata Universitatii, tu ce crezi?
    – daca Boc a facut numai bine pentru tara din 2009 si pina si-a dat demisia, de ce si-a dat demisia, daca totul mergea asa de minunat?
    – daca presupunem ca nu mergea asa de minunant cum de urmatorul guvern, ala al lui MRU, a promis sa continuie pe aceeasi directie?

    „Piata Universitatii a insemnat multi bani investiti” – aici trebuie sa te trimit un pic sa te racoresti la OTV, fratica. Daca tu esti de parere ca oamenii aia stateau in piata pentru ca erau platiti, inseamna ca pentru tine, special, trebuie sa se inventeze repede notiunea de „foarte paralel” pentru ca asta esti matale in raport cu realitatea. Acuma, ce sa zic si eu? Daca n-ai fost acolo pentru ca erai prea ocupat cu serviciul, te inteleg, n-ai avut cum sa-ti formezi o parere pentru tine si ai luat nemestecate ideile de la B1 si de pe hotnews. Dar vezi de ce conteaza sa cunosti personal si impartial o situatie?

    „PNL este PSD”. Reiau ce am spus mai sus, desi, de data aceasta, „foarte paralel” parca nu mai e de ajuns. Am inteles deja ca esti suporter ardent al PD-ului, pe care il slavesti intru multitudinea masurilor „da dreapta” pe care le-au pus ei in practica. Care-ar fi alea, Mihaita? Faptul ca au crescut taxele, in primul an de guvernare, eliminind din economie majoritatea micilor intreprinzatori? Faptul ca au crescut TVA-ul?

    La punctul cu incalzirea, da, am vrut sa spun 1200, cum de altfel te-ai prins si matale din context. Si, in conditiile in care s-au platit si 800 de lei asta iarna, la 3 camere, in Bucuresti, 1200 nu mi se pare iesit din comun. Si da, chestia asta chiar s-a intimplat, chiar daca n-au scris-o iubitii tai de pe hotnews. Ia zi, Mihaita, tu cit ai platit intretinere asta iarna, sau nu le ai pe astea, ca sa ocupa inca mami si tati?

    In final cred ca imi demonstrezi punctul de vedere mai bine decit as fi putut-o face chiar eu. Esti clar si de departe sustinator PD, si clar si de departe sustinator ND.

    Si ca sa-ti raspund si la ultima intrebare, chiar daca mi-o tipi, da am bun simt. Pe linga asta am si simtul realitatii, si, indiferent de ceea ce crezi mataluta, cele doua sunt subordonate.

    Si, in incheiere, poti sa-mi spui doar cu da sau nu, ne cunoastem cumva? O replica de-a ta cu maioneza m-a facut sa ma intreb.

 20. Cip
  iunie 6, 2012 la 11:56 am

  Pasaj Baneasa – inceput in martie 2007
  Pasaj Basarab – inceput in 2007
  Stadionul National – inceput in 2007
  El le-a finalizat si si-a luat toate laudele, insa stii foarte bine ca nu este doar meritul lui. Din cate imi amintesc, pretul final al lucrarilor s-a dublat fata de pretul estimat initial. Poate gresesc…

  La dezapezire iau parte si primariile de sector. Un sector unde s-a facut an de an treaba buna (la modul ca se lua zapada cu camioanele si se ducea in Pipera) este sectorul 2.

  Tu spui ca esti multumit de realizarile lui Oprescu. Eu nu sunt. Prefer mai degraba sa votez pe cineva care poate sa ma dezamageasca, decat pe cineva care m-a dezamagit deja.

  • iunie 6, 2012 la 12:07 pm

   @Cip: preturile finale s-au dublat multumita legilor frumoase pe care le avem in Romania. Stii prea bine ca toate contractele sunt luate la sub pret si burdusite cu costuri aditionale dupa aia.

   Si nu conteaza chiar deloc ca s-au terminat? Stadionul national era o gaura parasita in 2008. Demolat si abandonat. Pasajul Basarab era la fel de sedus si abandonat. Si, da, puteau ramine asa, mult si bine. Iar despre primariile de sector asta iarna nu-mi vorbi ca e o gluma proasta. Singurul sector in care au iesit oamenii la deszapezire a fost in 4. In 6 si in 5, au asteptat vreo saptamina pina sa-si miste camioanele pe strazi. Stiu ca asta iarna a fost demult dar nu poti sa ai amnezie chiar asa.

   Si daca tot discutam, putem sa adresam exact subiectul dezamagirii tale cu Oprescu? Si da-mi voie sa te ajut: nu poti sa te legi de promisiunile lui din campania din 2008, pentru ca nu l-ai votat. Poate, stiu eu, vroiai sa dai juma’ de salariu la intretinere asta iarna, si nenorocitul asta de Oprescu nu te-a lasat. Sau ?

   • karma
    iunie 6, 2012 la 2:07 pm

    Omule, vorbesti la pereti… Astia sunt trimisi sa faca „flood” cu mesaje pro-nicusor si anti-Oprescu, pe orice blog sau forum gasesc, iar discutia logica cu ei e inutila! :)) Nu vezi ca „cip” asta a trecut de la mesaje pro-nicusor si de la argumente care sa ne arate „minunatia” si „puritatea” lui, la mesaje anti-Oprescu si la teza preferata a postacilor portocalii si a liderilor pdl, in frunte cu udrea, cum ca toate proiectele lui Oprescu sunt de fapt ale lui basescu si ale lui videanu, chiar daca pe vremea lor, erau doar la stadiul de groapa si cu mult in urma programului stabilit! Cum sa incerci sa discreditezi munca unui om, pe considerentul ca nu el a gandit-o si inceput-o (doar daca esti un portocaliu jegos)?! E ca si cand discreditezi munca unui inginer sau a unui constructor, doar pt. ca arhitectul a desenat prima data imaginea constructiei pe o hartie, chiar daca pe urma inginerul si constructorul au pus in aplicare ideea arhitectului. Oamenii astia sunt imposibili, din acest motiv am zis ca singura solutie e ca ei sa dispara… Sunt irecuperabili!

   • iunie 6, 2012 la 2:10 pm

    @karma: Gresesti. Pe Cip il stiu din viata offline si nu e „postac”. El e, de fapt, unul din motivele pentru care m-am apucat de articolul asta.

    Cit despre ceilalti, nu am cum da astfel de garantii. Iar orele la care posteaza si adresele de pe care posteaza nu ii recomanda altfel, nicidecum.

   • karma
    iunie 6, 2012 la 2:21 pm

    Daca nu e postac si scrie din convingere ceea ce scrie, atunci e si mai grav… E un fel de Tolontan, pe care nu-l suspectez ca e platit sa faca propaganda basista, ci pur si simplu scrie din convingerea lui naiva! Sa pornesti de la niste teze de genul: „proiectele sunt incepute de altii si deci nu e meritul lui Oprescu ca le-a terminat” sau „blaga avea un program mai bun decat a lui Oprescu si doar faptul ca lumea nu a venit la vot l-a salvat pe Oprescu si asa a castigat el” si sa le scrii din convingere, atunci insemna ca ai creierul spalat sau esti culmea naivitatii pe Pamant si o spun sincer, cu riscul de a te supara ca am zis astfel de lucruri despre amicul sau colegul tau sau ce o fi el…

   • iunie 6, 2012 la 2:23 pm

    @karma: Imi place sa-l consider prieten. Si singurul lucru de care pot sa-l acuz e o naivitate nascuta din lipsa de informatie.

    Si da, Tolontan e deja caz patologic.

 21. Cip
  iunie 6, 2012 la 5:08 pm

  Cip :

  El le-a finalizat si si-a luat toate laudele, insa stii foarte bine ca nu este DOAR meritul lui.

  Draga karma,

  Permite-mi sa fiu naiv. Nu suntem toti „destepti” ca tine, si nici nu avem atatea spume la gura. Orice parere care este contradictorie cu ta este implicit data de un „postac pdl”. Replica asta este un fel de colac de salvare pentru tine. Este oricum o replica „cool” in ultima vreme. Esti cool rau. Cel mai. Pacat ca nu-ti poti da singur like la comentariu. Eu zic sa sezi bland, sa dai pe Antena ta preferata ca in fond …. maine e noua zi in care sigur dai peste un „postac pdl”.

  • iunie 6, 2012 la 5:11 pm

   @Cip: stai lejer, Cip. Omul te-a tintit pentru ca ne-a vazut angajati in discutie. Dar te asigur ca cel putin doi comentatori de aici sunt „postaci”. Asta dupa mailuri si frecventa comentariilor.

  • karma
   iunie 6, 2012 la 7:37 pm

   Este implicit data de un postac pdl (fapt dovedit, pt. ca cel putin un comentariu de aici a aparut si pe blogul lui Ciutacu exact in aceeiasi forma, iar dupa cum ti-a spus si vahleeb sunt cel putin doi dupa mail si frecventa comentariilor) sau de un naiv! Am precizat acest lucru in ultimul meu comentariu si asta e parerea mea, ce sa-i faci… Daca mie mi se pare ca esti postac sau naiv, ce vrei sa-ti spun? Ca nu inteleg…

   In plus de asta, afirmatia ta „El le-a finalizat si si-a luat toate laudele, insa stii foarte bine ca nu este DOAR meritul lui.” (pe care am vazut-o de la inceput) nu schimba cu nimic ceea ce am spus eu, pt. ca ESTE DOAR meritul lui! Daca Oprescu nu termina proiectele astea si acum erau la stadiul de groapa, crezi ca mai conta cine le-a gandit si cine le-a inceput?! NU! Era irelevant! Deci e doar meritul lui, punct! Asa va gasiti toti sa scormoniti ceva acolo unde iese bine si sa faceti din orice realizare, o chestie indoielnica! Cand unu termina ceva si iese cum trebuie, va treziti unii sa spuneti ca ba nu e inceput de el, ba a costat ceva mai mult decat era initial, ba trebuia sa fie mai lung sau mai scurt, ba nu are culoarea potrivita, ba pe dracu’… Invatati sa apreciati, cand ceva iese bine, si nu mai visati la cai vezi pe pereti si la nicusori „independenti”! 😉

 22. Ion_I
  iunie 6, 2012 la 10:52 pm

  Ai vazut interviul asta ? http://tinyurl.com/c3pujky

  Stiu ca acum nu sunt sanse sa te schimbi caci este prea indragostit de PNL, dar gandeste-te cum te vei simti peste cativa ani, cand vei povesti tu cum ai ales intre olimpici si oameni gen „karma”.

  • iunie 6, 2012 la 11:06 pm

   Mi se rupe de cit de olimpic a fost Nicusor Dan la tineretea lui. In ale pietii e zero barat, si nu o spun eu, o spune un coleg de-al sau de matematica. Vezi exemplul cu salata.
   http://lazcatluc.blogspot.ro/2012/05/sfantul-nicolae-si-alte-mituri-urbane.html

   Eu, spre deosebire de tine, prefer un om care stie pe ce lume se afla. Acuma, o fi naspa ca sunt „indragostit de PNL”. Din punctul tau de vedere PD-ist, inteleg ca asa ceva pica greu, dar ce vrei, asta e, unii dintre noi refuzam sa fim manipulati.

   Cit despre interviu, nu se incarca. Tot ce ai facut este sa ma trimiti pe home page-ul de la hotnews. Si, mersi, dar nu servesc rahat marca Tapalaba.

   Daca binevoiesti cu un link care sa functioneze, te astept. Daca nu, consider ca ne-am spus ceea ce ne aveam de spus.

   • karma
    iunie 7, 2012 la 2:40 pm

    „Mi se rupe de cit de olimpic a fost Nicusor Dan” – f. tare raspunsul asta! :)) De parca conteaza ca a tocit ala pana nu a mai putut si asa a ajuns olimpic! E absolut irelevant in viata reala! Si eu am participat la olimpiada de istorie si am ajuns pana la faza pe municipiu, deci care e treaba? :)) Daca imi dadeam silinta, poate ajungeam si la faza pe tara…

    Daca e sa-l comparam pe Oprescu, cu nicusor, si sa o luam pe partea de studii si pe performanta, ce e mai greu si mai important in viata, ca esti olimpic la matematica, sau ca ai terminat Medicina si ai ajuns medic chirurg?! E de 1000 de ori mai greu si mult mai tare sa fii medic chirurg, decat olimpic la matematica… :))

   • Ion_I
    iunie 7, 2012 la 9:17 pm

    Uite linkul din nou http://www.hotnews.ro/stiri-12411648-patru-olimpici-din-lotul-national-matematica-alaturi-profesorul-coordonator-radu-gologan-discuta-online-luni-ora-12-00-despre-pregatirile-pentru-olimpiada-internationala-din-argentina.htm desi nu inteleg cum de nu a mers nici Google…

    De unde ai scos-o ca „lazcatluc” e olimpic la matematica ? Pe siteul lui nu scrie nimic, nici macar cum il cheama. In schimb analizeaza „faptic” o reclama, de parca reclamele ar fi documentare nu facute sa atraga atentia in 5 secunde… A, si sa nu uitam, urmatorul lui articol e un articol in care ataca niste femei ca nu-si tin ochelarii cum ii place lui – in mod clar asta denota respect pentru femei si pentru oameni in general!

    Revenind la ce scriam mai sus, tu-ti dai seama ca esti de partea celor gen „karma” care cred ca la olimpiada de matematica se toceste ? Hai recunoaste ca pana si pe tine te-a amuzat prostia asta. Dar stai! omul a participat la olimpiada de ISTORIE la faza municipala – rofl.

   • iunie 7, 2012 la 9:40 pm

    @Ion_I: „lazcatluc” este un alt om pe care il cunosc din viata offline. Ca orice om normal, vine cu frustrarile si defectele lui. Sunt de inteles, nimeni nu se pretinde perfect. Acelasi lucru e valabil si pentru Karma, si pentru mine. Si nu am spus ca Laza ar fi fost olimpic la matematica, nu mai tin minte daca a fost sau nu, am spus ca e matematician, adica absolvent al Facultatii de Matematica, cred ca si-a luat si doctoratul, de altfel, dar cum el n-o mentioneaza, n-am facut nici eu reclama.

    Si faptul ca tu le privesti de sus frustrarile, iar eu refuz sa va privesc de sus naivitatile, tie si celorlalti sustinatori ai lui ND, cred ca spune cite ceva despre fiecare din noi. Iar, in cazul asta, prefer sa fiu de partea lui Karma si a lui Laza, de partea „lor” – cum iti place sa afirmi.

   • iunie 8, 2012 la 9:26 am

    N-a mers Google, pentru ca din tinyurl nu se desprinde nici o informatie despre ceea ce putea fi acolo. Si n-a mers nici linkul desfasurat. Se pare ca e o incompatibilitate intre a da linkuri, si versiunea mobila de hotnews, care se incapatineaza sa intre pe iPad.

    Intre timp am vazut articolul de pe un desktop. Asa si? 4 copii de-a doispea… Vai, ce far calauzitor trebuie sa fie ei pentru restul populatiei! Ce profund gindesc si cit de conectati sunt ei la pulsul vietii care ii inconjoara! Si cum se dau care mai de care peste cap sa spuna cum il voteaza ei pe Nicusor Dan… E adorabil.

    Pe bune acuma: glumesti sau a fost recomandarea facuta pe bune?

   • karma
    iunie 7, 2012 la 10:05 pm

    Postac mic, se toceste pt. orice olimpiada… La matematica, ca sa reusesti sa ajungi la olimpiada internationala si sa o si castigi, trebuie sa te inchizi in casa o luna si sa faci probleme si ecuatii pana iti cade capul de pe umeri… Asta e tocit! Daca pt. tine tocit inseamna doar invatat la Romana pe dinafara, ce sa-ti fac, altceva nu stii… Nu te duci la olimpiada de matematica si faci exercitiile si problemele „pe ghicite”, trebuie sa stai si sa faci sute si mii pana la nivelul ala si asta nu te face mai destept! Ti-am spus, dar vad ca ai evitat subiectul, sa fii medic chirurg e de 1000 de ori mai greu si mult mai de apreciat, decat olimpic la matematica…

 23. Ion_I
  iunie 7, 2012 la 10:53 pm

  Draga postac USL-ist se toceste la istorie (ca sa ajungi la municipala, sa nu uitam!! rofl ), eu cand am mers la nationala de matematica n-am tocit deloc.

  • karma
   iunie 8, 2012 la 12:47 am

   Ai mers tu la nationala de matematica, cum am mers eu pe luna! :)) Lasa vrajeala ca nu tine! Cu astfel de lucruri ii prostesti pe prietenii tai portocalii si pe naivii care pun botul la nicusor… Iti dau acum o problema de olimpiada de matematica si ori zici ca ai uitat si nu mai stii cum se rezolva, ori dispari de pe blog instant, asa ca jetix! :)) Si cica postac USL-ist… Eu il votez pe Oprescu si am vb. in contextul asta aici, am zis eu ceva de USL?! :)) Am zis doar de jegurile portocalii si de postacii lor, dar asta o zic pt. ca ii urasc si te urasc sincer, fara nici o treaba cu USL-ul. Ura mea fata de pdl si fata de voi, postacii, e una sincera, fara alte implicatii!

   • Mihai
    iunie 8, 2012 la 2:50 am

    Lasand la o parte USL/PDL/UDMR si cine mai vrei. De ce nu urasti toti postacii? Nu exista o definitie..dar dupa definitia data de mine (in particular, nu pe antena 3) tu faci parte din ei 100% (vezi procentul comentariilor tale la cele ale „postacilor” pdl sau ce partid vrei tu.).
    Da…stiu…sunt urat sau am masina prea veche ca sa raspunzi punctual…explica-mi, te rog, cum tu ai dreptate si restul nu (raspunsul ti-l dau eu…sunt multi care sustin ce spui tu…pacat ca tu reusesti sa scrii cu subiect si predicat, iar restul nu prea au auzit de astea).
    O sa iti spun un secret (foarte mare) si ma retrag… democratia inseamna sa votezi pe cine vrei fara sa ii faci prosti pe toti care nu impartasesc dorinta ta 🙂
    Mare om, mare caracter…sunt multi in tara asta care intra sub expresia asta…nu si tu….din pacate.

 24. Cip
  iunie 8, 2012 la 10:01 am

  karma :
  Eu il votez pe Oprescu si am vb. in contextul asta aici, am zis eu ceva de USL?!

  Eu il votez pe ND. Inainte sa zic de Blaga, am zis ceva de PDL?! Contextul in care vorbeam eu era asemanator cu al tau. Optiunile difera insa. Si totusi, eu sunt „postacul” dupa spusele tale 🙂
  Sigur ai participat la olimpiada de istorie?! Daca de la mana pana la gura iti uiti propriile conceptii pare deja destul de dubios…
  M-a amuzat teribil replica „Daca imi dadeam silinta, poate ajungeam si la faza pe tara…”.
  In fine…de la o persoana care il are drept idol pe Ciutacu nu trebuie sa te astepti la coerenta in gandire.

  • karma
   iunie 8, 2012 la 11:42 am

   @cip Eu sincer cred ca esti cam putin mintos (din respect pt. vahleeb nu te fac prost)… Despre tine am zis initial ca esti postac, ulterior am „reevaluat” si am zis ca esti culmea naivitatii (dupa ce si vahleeb mi-a zis ca esti informat cam prost si in naivitatea ta, pui botul la diverse), dar se pare ca procesezi cam greu ce citesti… „Daca de la mana pana la gura iti uiti propriile conceptii pare deja destul de dubios…” Care sunt alea si ce am uitat eu?! Pe asta n-ai gandit-o mult! :)) Si da, daca imi dadeam silinta ajungeam la faza pe tara! Eu m-am dus la olimpiada pt. ca profa de istoria mi-a zis ca pot sa fac fata fara probleme si asa am trecut de faza pe liceu si de faza pe sector, fara sa ma pregatesc prea mult, iar pt. faza pe municipiu nu m-am pregatit chiar deloc, pt. ca spre deosebire de un soarece de biblioteca cum e nicusor dan, e bine sa mai joci si-un fotbal, sa mai stai si cu tovarasii la o bere, sa mai iesi si cu prietena la plimbare si in general sa ai o viata. La faza pe municipiu eu m-am dus dupa o zi de nastere si dupa 6 ore de somn, deci nu aveam prea mari sanse sa trec si n-am trecut si a asta a fost. Cat despre idoli, prefer sa-l am ca idol pe unu ca Ciutacu, decat pe unu ca nicusor! :))

   @mihai Sincer, ai reusit sa scrii un comentariu mai plictisitor decat un raspuns a lui razvan ungureanu (te chema mihai, poate chiar esti el :)))! :)) Ai reusit sa nu spui nimic, in toate randurile alea, aproape ca am adormit citindu-le… Democratie inseamna sa votezi pe cine vrei da, dar democratie inseamna si sa-ti spun tie ca esti prost (spre exemplu), daca asa mi se pare, deci nu prea vad care e faza?! Si eu nu-i fac prosti pt. ca voteaza cu cineva anume, ci pt. ca asa sunt ei! Cat despre faza cu „mare om, mare caracter” nu-i gasesc rostul in contextul acestei conversatii, dar stai linistit ca nici tu nu esti „mare om, mare caracter”, pt. ca iti trebuie ceva inteligenta pt. asta, ceea ce tie iti lipseste cu desavarsire! 😉

 1. iunie 1, 2012 la 7:29 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: