Prima pagină > Politice > Care este cel mai prost sector din Bucuresti?

Care este cel mai prost sector din Bucuresti?

Prost, nu in sensul de a trai in el, ci prost prin prisma oamenilor care locuiesc in el: a majoritarilor, ca sa fim mai exacti. Unde sa-si dea dovada de prostie acesti majoritari, daca nu la stampilat primaru’? Noroc ca e doar un sport periodic cu hiatus de 4 ani, ca altfel probabil ca ni s-ar apleca si noua, celorlalti locuitori din cartier, de atita prostie.

Luam astfel la puricat sectoarele:

In sectooarele 1 si 3, primarii in functie cer un al treilea mandat. Si, cel mai probabil il vor primi, in conditiile in care atit Chiliman, cit si Negoita s-au achitat destul de ok de sarcinile de primar. In primul mandat al sau, Negoita, reusind o transformare la fata a sectorului cum rar s-a vazut in Bucuresti.

In sectorul 4, Piedone cere un al doilea mandat. Cu siguranta a facut destule in primul, o performanta „a la Negoita”, astfel incit sa mai stea o tura la primarie. Nu cred ca va prinde 70% ca primarul PD-ist in 2008, dar va fi in grafic.

In sectorul 2, Ontanu isi incheie al treilea mandat. Omul asta s-a ales primar PSD, in 2000. De atunci, Iliescu a iesit presedinte, Nastase a iesit pierzator, Geoana aproape ca a iesit presedinte, desi Ontanu a tras cu Basescu la tura aia, PSD a revenit la guvernare, dar Ontanu e dus deja de 3 ani, in dizidentii UNPR-isti. Locuitorii sectorului 2, insa, din pacate pentru ei, nici macar nu au cum sa-si manifeste prostia, pentru ca Ontanu a stiut sa joace la toate capetele si sa-si anihileze competitia. Singurul cit de cit capabil sa stringa un 20% era Cristian Popescu de la PNL, dar acesta a fost sacrificat pentru ca PNL sa poata pune candidat la sectorul 6 unde avea mai multe sanse de reusita. Deci cei dinsectorul doi primesc o indulgenta. N-ar putea sa iasa bine, nici sa vrea, can-au cu cine.

In sectorul 5, Vanghelie s-a ales primar pe vremea cind Iliescu se alegea presedinte. 12 ani de mandat in care Sectorul 5 a stagnat vizibil. Vanghelie s-a preocupat cu dusul pe la Washington, cu jucat leapsa cu PSD-ul din care a plecat cind i-a convenit, la care s-a intors cind i-a convenit, cu vanghelioane, cu economate, cu contracte de deszapezire lipsa. In general cu absolut orice mai putin administrarea sectorului. A fost primul care a aplicat ideea pictarii in culori vii a blocurilor, fapt pentru care a fost inventata sintagma „blocurile lui Vanghelie”. Astazi, Vanghelie se pregateste de un nou mandat, sperind sa-si duca „domnia” la 16 ani, iar majoritarii sectorului 5 par pregatiti sa i-l dea. Avem, oficial primul candidat la cel mai prost sector!

In sectorul 6, Poteras este primar de 8 ani de zile. A fost reconfirmat in turul doi acum patru ani cu un scor destul de strins in fata PSD-istului Dan Darabont. Si totusi dupa 8 ani in sectorul 6 n-a miscat mai nimic. In afara de bordurizarea excesiva a marilor buevarde, de plantarea de garduri in jurul oricarui spatiu verde gasit, de reamenajarea multor parculete dintre blocuri pentru a planta moblier stradal si posturi de paza ocupate de angajatii Drumetul Guard (tot firma lui Poteras), la capitolele care conteaza gen curatenie stradala, dezvoltare structurala, iluminat public, servicii sociale, administratia Poteras nu prea are cu ce sa se mindreasca. Sigur, Poteras, bun amic al Elenei Udrea, s-a bucurat din plin de favorurile ministerului dezvoltarii condus de diva basesciana, numai in ultima zi primind un cadou pentru bugetul local de 12 milioane de euro. Unde s-au dus? Nu se stie… Personal nu sunt un fan al reabilitarii gratis a blocurilor, dar dupa 8 ani de mandat, in care de la inceput si-a pus problema blocurilor, are, azi, sa ne prezinte 300 in lucru, majoritatea incepute acum, proaspat, inainte de campanie. Din spitalul promis in 2008 nu s-a terminat nici macar studiul de fezabilitate. La capitolul realizari domnul Poteras nu are decit sa-si treaca in palmares reabilitarile pietii Cringasi (2 ani) si a pietii Valea Ialomitei (8 luni), dar mizeria si dezastrul public din jurul lor a ramas la fel de puternic.

Chiar si asa, 38% din locuitorii votanti ai sectorului, mai vor o tura cu Poteras. 38%!!! In conditile in care partidul de guvernare PD-L, sub sigla (chiar daca culorile au fost facute uitate) caruia candideaza zace undeva la 10-15 %, in sectorul 6, PD-ul ia 38% pe nimic adunat cu nimic si inmultit cu nimic. Un alt candidat serios la titlul cel mai prost sector din Bucuresti!

Si totusi, inante de a determina cistigatorul, un zvon despre sectorul 5 ii face sa se detaseze puternic, daca e adevarat. Acest sondaj (intre timp retras), aparut pe http://www.pesurse.com, il da pe Vanghelie perdant cu doar 28% in fata unui Corin Romanescu – UNPR, cotat cu 39%. Personal, cred ca sondajul e o facatura de-a UNPR-ului, dar daca cumva, printr-o minune, majoritarii sectorului 5 il refuza pe Vanghelie ca sa il inscauneze pe un nimeni, al unui partid de nimeni (2% la nivel national!!!!!!!!), atunci nimeni si nimic nu ii poate atinge.

Care e cel mai prost sector din Bucuresti? Vom afla cu siguranta pe 10 iunie.

Reclame
Categorii:Politice Etichete:,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: