Prima pagină > Politice > Ponta cu oistea-n gard

Ponta cu oistea-n gard

Citit pe hirtie, discursul lui Ponta la investirea mascaradei din parlament, pare un discurs absolut echidistant, european si eminamente democratic. Da, un asemenea discurs poate veni de la un lider al opozitiei si, chiar, pot fi de acord cu el. Totusi, in circumstantele actuale, nu tradeaza nimic altceva decit o deconectare totala de la realitatea inconjuratoare. Toata reactia de ieri la discurs a liberalilor si a unei majoritati a opiniei publice poate fi redusa la un plin de incredulitate „ce-a facut, ma???”.

A fost imposibil de anticipat iesirea lui Ponta de ieri si la fel de imposibil este de prevazut ce va iesi in continuare. Se poate rupe si USL, cu siguranta o importanta presiune va fi aplicata in aceasta directie. Cel mai rau, insa, este ca USL, va pierde puternic din votanti, si, din pacate, nu vor fi votantii PSD, cei care pleaca. E posibil, ca Ponta sa fi mers pe acest discurs cu cele mai bune intentii, caz in care este din nou actor principal intr-o gafa monumentala (a cita oare??? ca eu m-am plictisit sa numar), o gafa care se va traduce in scaderea intentiei de vot si implicit scaderea procentelor USL.

E o mare diferenta intre basism si facsism si o si mai mare diferenta intre Basescu si Hitler macar pe planul capacitatii de a realiza ceva si pe plan ideologic, dar sleahta asta de lichele adunate astazi in PD si UNPR reprezinta exact acelasi profil de oameni care, daca situatia ar fi fost de asa natura, nu ar avea nici o problema in a-si cladi o cariera politica in umbra svasticii fluturind pe un steag rosu. Si, exact in asta sta ilegitimitatea PD, a UNPR si a parlamentului in componenta actuala. O mare parte a societatii a simtit, macar instinctual daca nu rational, ce fel de animale sunt jigodiile astea. Si, mai mult, au inteles cum NU trebuie tratati.

Pentru lichelele de la putere nu poate exista prezumtia de nevinovatie si, inainte sa se sclifoseasca vreun aparator al drepturilor omului, motivul pentru care aceasta nu poate exista este pentru ca ultima oara cind asemenea animale au fost tratate ca oameni, o lume intreaga a avut de suferit. Anii 1939-1945, mai inseamna ceva pentru cineva? Sigur azi pastram proportiile, nu se mai poate (sper) ajunge atit de departe, dar atita vreme cit tipologia oamenilor este aceasi, si raspunsul trebuie sa fie pe masura.

USL s-a constituit din trei partide cu doctrine extrem de diferite, cu membri extrem de variati ca personalitate sau orientare. Din acest punct de vedere, USL este sortit esecului. De altfel, nici macar nu s-a constituit intru permanenta, ci are un termen de expirare bine definit. USL reprezinta, insa, singura optiune democratica viabila din peisajul politic romanesc si s-a cristalizat in acest fel tocmai pentru a forta mina unui presedinte jucator nedemocrat (a se citi dictator) de a nominaliza un prim-ministru din cadrul USL si pentru a elimina posibilitatea de a pierde voturi si timp luptindu-se intre ei in procesul electoral. Alianta este facuta pentru a cistiga democratic un joc in care adversarul este profund nedemocratic si, mai mult, face regulile jocului. Ei bine, din acest punct de vedere, al luptei impotriva unui adversar nedemocratic, Ponta s-a scapat pe ea de idee si, jucindu-se de-a omul politic elevat, nu a facut decit sa-si alieneze o mare parte a electoratului USL.

Victoras, tata, n-o mai da, baietas, cu oistea-n gard in halul asta! „Prostanacul” a plecat din PSD, dar daca o mai tii asa, s-ar putea sa se intoarca porecla.

Reclame
Categorii:Politice Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: