Prima pagină > Diverse > Ce este gresit in aceasta imagine?

Ce este gresit in aceasta imagine?

Totul! Absolut totul. Avem de-a face cu o campanie indreptata impotriva coruptiei? Atunci ea este facuta intr-un mod cu totul nenatural. Am senzatia, din pacate, ca e mai mult o campanie pentru turnatorie. Daca si altcuiva ii provoca amintiri de dinainte de ’89, inseamna ca nu sunt singurul nebun.

Imagistica lasa si ea mult de dorit. Mainile in catuse, sunt alese pentru a face priza maselor care au nevoie de spectacol, de arestati, de oameni bagati in pirnaie. Conceptul insa, este extrem de ieftin si prost realizat. Dar adevarata problema, sta in rationamentul din spatele conceptului, pentru ca acesta doar duce mai departe ideea aia timpita: coruptia exista ca fenomen de sine statator si, desi ne afecteaza pe toti, este intotdeauna in afara noastra. Exista coruptie, dar o fac mereu altii, niciodata noi. Nimic mai gresit.

Ai de-a face cu o campanie publica impotriva coruptiei? Atunci ea ar trebui sa se desfasoare dupa urmatorul slogan: NU MAI DA SPAGA!!!!!!! Chiar daca pierzi semnificativ, chiar daca vezi ca nimeni nu isi mai face nici o treaba si te scuipa fix intre ochi cind le treci pragul… NU MAI DA SPAGA!!!! Coruptia exista nu pentru ca persoanele in functii de putere sunt coruptibile, asta s-a intimplat dintotdeauna si se va intimpla pentru totdeauna, ci pentru ca exista oameni dispusi sa le plateasca pretul. Desigur, ca un om care am avut de-a face cu sistemul medical din Romania, imi dau seama cit de ridicol este sa spui asa ceva, pentru ca in spitalele noastre poti sa mori lejer daca nu arunci efectiv cu bani. Totusi, din punct de vedere institutional, este singura pozitie pe care o poti lua, si anume sa educi populatia sa nu mai contribuie la oferta de coruptie.

Pe partea cealalta, daca iti motivezi angajatii(bugetarii) indeajuns, poti actiona si asupra „cererii” de coruptie. Sunt cele mai de baza concepte economice care actioneaza in piata. Stiu, cer prea mult de la conducatorii nostrii, care au aratat in repetate rinduri ca mecanismele economice sunt un mister mai de necuprins pentru ei ca marile taine ale universului. Desigur ca ei, cretinii care au ajuns sa ne conduca, prefera sa faca taieri salariale (lucru care doar INCURAJEAZA coruptia) si sa ne asmuta unii impotriva altora ca pe niste caini maidanezi carora le arunci un singur ciolan, si te uiti la ei cum se lupta pentru el (Nu stiu de ce imi vine in minte Stalin la faza asta…).

Sunt, de asemenea, sigur ca jegul asta de afis, a costat o gramada de bani care au ajuns in buzunarele cui trebuiau, si ca asta se cheama, CULMEA, tot coruptie.

Daca tot e la ordinea zilei schimbarea constitutiei, imi vine si mie in minte o propunere: sa schimbam numele tarii din Romania in Ironia… Tot dracu’ ala e.

Reclame
Categorii:Diverse Etichete:, ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: