Prima pagină > Politice > O intrebare timpita

O intrebare timpita

Eu unul n-am tangente cu dreptul asa ca nu pot sa ma pronunt, dar am destule legaturi cu bunul simt ca sa nu pot digera animalul asta paros numit referendum cu 7 intrebari. Chiar nu se gaseste un tribunal unde sa poata fi atacata in justitie gogomania asta?

La o simpla cautare pe net, dai de legea referendumului care spune asa:

CAPITOLUL III
Referendumul local
Art. 13.
(1) Problemele de interes deosebit din unitatile administrativ-teritoriale si subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor pot fi supuse, in conditiile prezentei legi, aprobarii locuitorilor, prin referendum local.
(2) Referendumul local se poate organiza in toate satele si localitatile componente ale comunei sau orasului ori numai in unele dintre acestea. In cazul referendumului la nivel judetean, acesta se poate desfasura in toate comunele si orasele din judet ori numai in unele dintre acestea, care sunt direct interesate.
(3) Proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraselor si judetelor se inainteaza Parlamentului spre adoptare numai dupa consultarea prealabila a cetatenilor din unitatile administrativ-teritoriale respective, prin referendum. In acest caz organizarea referendumului este obligatorie.

Art. 14.
(1) Problemele supuse referendumului local se stabilesc de consiliile locale sau judetene, dupa caz, la propunerea primarului, respectiv a presedintelui consiliului judetean.
(2) Cetatenii sunt chemati sa se pronunte prin „DA” sau „NU” asupra problemei supuse referendumului, decizand cu majoritatea voturilor valabil exprimate la nivelul unitatii administrativ-teritoriale respective.

Care dintre intrebarile propuse despre curatenie, multumire si arhitectura reprezinta „probleme de interes deosebit” ? Pot sa produca juristii PD-ului o justificare care sa tina la tribunal pentru aburelile alea?  Si la final, singularul ala din coada articolului 14: „problemei” – nu poate duce la o pronuntare pe forma legii in favoarea UNEI SINGURE INTREBARI?

Zic si eu, ca daca cu bunul simt nu merge, macar cu legea merge? Se intereseaza cineva?

Reclame
Categorii:Politice Etichete:,
 1. inutza13
  aprilie 15, 2011 la 3:07 pm

  serios , acuma…traim unde traim si curatenia si arhitectura oraselor is de luat in seama , mai ales prima…acum ramane de vazut rezultatul dar nu al referendumului ci sa vedem ce vor face ilustri consilieri dupa aceea

  • aprilie 15, 2011 la 3:59 pm

   Este o mare diferenta intre sondaj, ancheta statistica si referendum. Daca la magazin ceri un kil de faina si primesti in schimb un kil de nisip nu inseamna ca o sa faci cozonaci cu el. Situatia e simpla, in forma actuala, corcitura asta nu se poate chema referendum si ar trebui impiedicat din punct de vedere legal sa se manifeste sub acest statut.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: