Prima pagină > Diverse > Cum sa nu-ti fie scirba…

Cum sa nu-ti fie scirba…

Avertisment: Articolul urmator contine cuvinte si expresii vulgare. A se citi cu atentie.

Azi am dat ture blogului tot incercind sa ma decid ce subiect sa aiba acest articol. Puteam sa scriu despre o gramada de subiecte, cred de altfel ca le voi trata oricum in articolele urmatoare, dar dintr-o scurta conversatie cu tatal meu s-a desprins violent subiectul pentru azi. Cum nu sunt, in prezent, in tara, incerc sa ma detasez cit pot de pulsul realitatii cotidiene. Astfel ca atunci cind tatal meu m-a intrebat daca am auzit de „ala peste care a dat trenu” habar nu aveam despre ce vorbeste.

Un rezumat pe scurt al stirii preluata din Adevarul de azi. Pe 19 ianuarie, cind Romania era scufundata in cazanul cu ceata, un tip de 27 de ani, Marius Vrinceanu, a trecut o linie de tren. Era ceata, nu se vedea nimic, nu se auzea nimic. Nu stiu daca trecerea era semnalizata sau nu, nu stiu daca omul era beat sau nu, nu stiu cit din vina o poarta el. Un lucru e sigur, ca o parte din vina o poarta dobitocul de pe marfar care nu a semnalizat sonor in conditiile in care nu exista vizibilitate. Dar nu asta e problema. Peste omul asta, a dat trenul, dar nu l-a omorit, in schimb i-a retezat bratul (sting am sa ghicesc dupa pozele in care il vad pe om tinind un telefon in mina dreapta). Omul s-a trezit, socat, si-a luat bratul de jos si a inceput o cursa nebuna catre spital.

Cu totii stim ca exista posibilitatea ca un membru amputat sa fie reatasat daca victima/pacientul ajunge pe masa de operatie in maxim opt ore de la traumatism. Probabil la acelasi lucru s-o fi gindit si Marius cind si-a adunat de pe jos mina stinga (numai imaginea asta si ma trec toti fiorii pe sira spinarii), numai ca a avut ghinionul ca lucrul asta sa i-se intimple in Romania. Si nu oriunde, in Romania, ci undeva pe linga Bacau. In Bacau (oras resedinta de judet), nu au gasit doctorul asa ca, dupa doua ore, l-au pus intr-o ambulanta catre Iasi. La Iasi (resedinta de judet si fosta capitala a Moldovei) nu l-au putut ajuta asa ca l-au pus intr-un avion militar si l-au trimis la Bucuresti, pardon la Otopeni, de unde l-au adus cu ambulanta la Floreasca unde i-au spus ca nu-i mai pot atasa bratul pentru ca a trecut prea mult timp. SMURD-ul nu s-a bagat pentru ca era ceata (stirea aici).

In timpul asta noi avem prea multe spitale si trebuie sa mai inchidem din ele ca doar facem reforma. Oricum toata tara migreaza catre Bucuresti, de ce sa nu fie asta si fluxul urgentelor medicale? Ce dracu’ sa ne mai trebuiasca atitea spitale in tara? Iete la ei tupeu! Ce? Judete fara spitale nu pot sa existe? Da-le dracu de spitale, ca oricum nu produc bani! Da-i dracu si de medici daca nu-s in stare sa faca nimic! Da-l dracu si de sistem daca nu e in stare sa tina in picioare infrastructura spitaliera cu care am ramas in ’89! Saracu’ Ceausescu s-ar impusca singur daca ar sti in ce hal au ajuns spitalele lui… De fiecare data cind cred ca mi-am cultivat toleranta, ca nimic venit din Romania nu ma mai poate afecta, am parte de o noua surpriza.

Totusi, trecind peste toate astea, peste sistemul medical, peste inconstienta medicilor, peste trecerile la nivel cu calea ferata care sunt cele mai periculoase din Europa. Trecind peste toate astea, imi aduc aminte de o replica de-a chiorului de acum citiva ani si imi vine amar in gura…

BASESCULE!!!! Futu-ti mortii si ranitii!! Uite de-asta ai nevoie, bah criminalule, de autostrazi, futu-ti creieru’ de securist sa-ti fut’! Ca turismu’ se face doar cu avionu, asta e treaba ta de urangutan retardat, dar uite ca n-ai cum sa ajungi de la Bacau la Bucuresti in regim de urgenta, si m-ar durea fix in cur de treaba asta, daca nu ai fi avut tu si cu lingaii tai grija ca locurile de pe drum ce puteau sa-l ajute pe omul asta sa fie imposibil de folosit.

Rezumat: peste un om a dat un tren si i-a retezat un brat. Daca absurditatea asta, se intimpla in orice tara din Europa de Vest, peste zece ani, omul asta putea sa isi ridice copilul in brate, sa il aseze pe genunchi si sa-i povesteasca, cu un zimbet, ce chestie a patit el cind a traversat liniile de tren odata. In Romania, la 27 de ani, e deja fost profesor de sport, si nu mai are nici o sansa la viata pe care o planificase si niciodata, dar NICIODATA, nu-si va mai putea stringe copilul in brate.Asta e diferenta intre Romania si lumea civilizata.

Nu stiu de ce m-a afectat asa de puternic, poate pentru ca Marius e de o virsta similara cu a mea. Dar, cum sa nu-ti fie scirba de Romania?

Categorii:Diverse Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: