Prima pagină > Diverse > Pasageri in avion

Pasageri in avion

Stau in avion in spatele unei femei belgiene, mama a patru copii cu virstele intre 4 si 8 ani, care calatoreste fara sotul ei. Copiii astia, fie au traversat un desert, fie au stat o vreme foarte indelungata in aeroport, pentru ca stewardesele aproape au facut o gaura in covor aducindu-le de nenumarate ori cite un pahar cu apa. De abia astept sa inceapa caravana catre baie.

De partea cealalta a culoarului sta un homosexual italian citindu-si cartea – « Luptind impotriva raului prin arta » – si aruncind niste priviri de om scirbit de fiecare data cind copii incep sa devina zgomotosi din vreun motiv. Sunt sigur ca, in clipele astea, in adincul inimii sale nu afost niciodata mai multumit de orientarea sa sexuala.

In fata lui, sta un grasan de in jur de 50 de ani care a incercat sa se strecoare la clasa intai dind vina pe lumina de citit care nu functioneaza. A fost trimis inapoi cu viteza fulgerului. Desigur ca nu l-a ajutat faptul ca tot rindul lui era gol, asa ca acum sta cu un scaun la dreapta fata de mai inainte si citeste resemnat.

Linga mine, sta un fel de tocilar care citeste o carte turistica despre Brazilia. Zburam catre Munchen si, uitindu-ma la el, sigur nu se urca intr-o conexiune catre America de Sud. Initial am crezut ca e o carte legata de filmul din 1985, dar am verificat. E un ghid turistic.

Am observant doua cupluri in avion. N-ar putea sa fie mai contrastante daca ar incerca din rasputeri. Unul dintre cupluri este viu si partenerii comunica unul cu celalalt. Sunt atit de luminosi ca aproape radiaza. Vorbesc despre tot felul de chestii, impart un ziar si zimbesc constant. Ea pare sa aiba un pic sub 30 de ani, iar el sub 35. Ma uit la degetele lor, in treacat. Fara verighete. In celalalt cuplu cei doi par a avea cam 25 de ani. Fie doar ce s-au certat, fie ea este suparata serios pe el. Nu fac altceva decit sa stea imbufnati. Aproape ca nu comunica deloc in afara de momentele cind ea ii cere ceva si el o serveste plat. Ma uit si la degetele lor. Casatoriti.

In mod ironic, sper sa nu ajung ca nici unul dintre acesti pasageri. Si reversul medaliei e probabil adevarat. Probabil ca se uita la mine si vad un tip singuratic, undeva peste gabaritul ideal, bine imbracat dar cu parul dezordonat si cu cearcane sub ochi, avind undeva intre 27 si 33 de ani; care se joaca cu iPhone-ul in timp ce merge cu un avion intre Bruxelles si Munchen cu doua zile inainte de Craciun. Sunt sigur ca nici unul din ei nu si-ar dori sa fie in pielea mea. Mai ales daca ar sti unde merg de fapt.

Inca un zbor, de data asta Munchen-Bucuresti. Avionul e tixit cu romani care, ca si mine, merg acasa de sarbatori. Linga mine sta un tip de vreo 23-25 de ani. Vorbeste non-stop cu un moldovean de peste 40 de ani care sta linga el, in partea cealalta. Romanul uraste orice lucru romanesc si are grija ca toti din jurul lui sa stie asta pentru ca vorbeste cit poate de tare la telefon. E un amarit de programator, care a prins un job in Suedia, si care are sufletul innegrit de prea mult romanism. Pozitia lui, nu e foarte departe de a mea, totusi vitriolul cu care improasca ne separa enorm.

Poate conteaza si modul de a fi al omului, poate si educatia primita in copilarie. Imi este confirmata teoria cu brutalitate cind individul revine de la toaleta imbicsind locul cu miros de urina. Nu, nu au fost turbulente, doar a uitat sa se scuture cind trebuia. Ma abtin cu greu sa vomit si incerc sa ii ignor tirada mai departe. Aterizam, intr-un final in Bucuresti si se ridica sa isi adune lucrurile. Ghiozdanul sau, cel mai probabil continind un laptop de la firma, este acum pe scaun si el il atinge accidental. Il prind inainte sa cada de pe scaun, si individul se intoarce spre mine incercind sa ma evalueze din priviri. Intr-un final se decide si imi spune : « thank you ». Eu doar ii zimbesc inapoi.

Dintr-odata ma simt bine. Idiotul asta, doar ce mi-a facut cel mai bun compliment la care nu s-ar fi putut gindi niciodata. A crezut ca sunt strain !

Categorii:Diverse Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: